Svečani doček srebrnog Davida Šaina

Osječani će u utorak svečano dočekati Davida Šaina koji je osvojio srebrnu medalju na OI u Londonu.

Kao što je poznato, prvi od svih hrvatskih olimpijaca u Londonu kolajne su oko vrata ovjesili veslači četverca na pariće, u sastavu David Šain, Valent Sinković, Martin Sinković i Damir Martin. Njihov povratak u domovinu, kako su nas jučer izvijestili u HOO-u, zakazan je za onaj dio delegacije koji će prvim jutarnjim zrakoplovom s Otoka, sletjeti u ponedjeljak u 13.25, na pistu Zračne luke Zagreb.

Dan kasnije, u utorak, svi Osječani imat će priliku zapljeskati svom londonskom junaku i vidjeti “srebro” koje su Šain&comp. osvojili tog kišnog i vjetrovitog petka, 3. kolovoza 2012., na Eton Dorneyu.

Pripreme za svečani doček su u završnici, o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti javnost, priopćio nam je Željko Lončar, voditelj Odsjeka za protokol i promidžbu Grada Osijeka. – Planirali smo postaviti pozornicu u našoj drevnoj Tvrđi, u utorak, 14. ovoga mjeseca, gdje bi prvi osječki veslač s olimpijskim odličjem trebao doći u 19 sati.

Dakako, u program dočeka aktivno su se uključili i iktusovci, predvođeni predsjednikom Danielom Srbom, koji će, kao i Grad, na poseban način nagraditi veličanstveni sportski pothvat svog mladog sugrađanina.

Tekst: D. Kerže (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari