Ivan Horvat proglašen najuspješnijim hrvatskim sportašem

Ivan Horvat, osječki skakač s motkom, dobio je još jedno veliko priznanje. Proglašen najuspješnijim mladim hrvatskim sportašem i biti će mu dodijeljena Nagrada "Dražen Petrović".

Kako saznaje Glas Slavonije, Ivan Horvat dobio je još jedno veliko priznanje. Proglašen je najuspješnijim mladim hrvatskim sportašem i biti će mu dodijeljena Nagrada “Dražen Petrović”.

Sve ovo rezultat je mukotrpnog rada iza kojeg stoje veliki rezultati. Podsjetimo se Ivan je bio drugi na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Barceloni, a trenutno je drugi na Svjetskoj i prvi na Europskoj juniorskoj rang listi. Kruna njegovog rada svakako je preskočenih 5,60 i nastup na Olimpijadi kao najmlađi atletičar.

Osim Horvata nagrada u ženskoj konkurenciji pripala je taekwondašici Mateji Kunović (treća na Svjetskom prvenstvu u Sharm EL Sheiku). U ženskoj ekipnoj konkurenciji nagrada je pripala hrvatskoj juniorskoj stolnoteniskoj reprezentaciji, a u muškoj hrvatskoj juniorskoj košarkaškoj reprezentaciji.

Najvećom nadom hrvatskog sporta proglašeni su Brigita Matić (judašica) i Ante Krišto (strijelac).

[span class=attention]POGLEDAJTE: Ivan Horvat bez finala, ali vrti janje![/span]

Prema Pravilniku, Mateja Kunović i Ivan Horvat biti će novčano nagrađeni u iznosu od 20.000 kuna bruto, dok će svaki član ženske i muške ekipe dobiti po 2.000 kuna. Nagrada “Dražen Petrović” dodjeljuje se darovitim mladim sportašima i ekipama za izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj. Svečana dodjela nagrada zakazana je za 10. rujan 2012. u 12 sati, u Muzejsko-memorijalnom centru “Dražen Petrović”.

Tekst: K.K. (SiB.hr)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari