FOTO: BK Osijek 2010. uspješno organizirao Dunavski kup

Na športskoj zračnoj luci Osijek (Livana, Čepin) u nedjelju 16. rujna voženo je 20. i 21. kolo XX Dunavskog Kupa. Po gotovo idealnim vremenskim uvjetima, te vrlo dobrom asfaltu i za svaku pohvalu – neočekivano velikom odazivu publike, vozile su se dvije cestovne utrke.

Sa starta prve utrke krenulo je 40 prijavljenih, te su pred sobom imali 16 krugova i ukupnu kilometražu od 40km. Već u prvih par krugova počeli su prvi pokušaji bijegova, što je rezultiralo komešanjem među vozačima, pa je osim probušenih zračnica bio i jedan pad domaćeg vozača.

Prvi pokušaj ozbiljnijeg odvajanja od grupe rezultirao je bijegom koji se održao do samog cilja, gdje su se odvojili domaći vozač Hrvoje Bošnjak, zajedno s Dolašević Dejanom (Trka Kroz Srbiju, Beograd) i Hadžiabdić Kemalom (Zmaj od Bosne, Tuzla). Bjegunci su napravili popriličnu prednost od +00:01:03 ispred druge grupe.

Nakon odvožene prve utrke, uslijedila je okrijepa i osvježenje uz ručak.

Na startu druge utrke pojavio se točno prepolovljen broj sudionika koji su krenuli u žestoku jurnjavu i sakupljanje bodova. Na manjem krugu od 800m, vozilo se 20 krugova od kojih je svaki 5. bio bodovan, dok je završni-ciljni krug nosio duple bodove. Osim visokog tempa, uzbudljivo je bilo i zbog (još jednog) pada domaćeg vozača koji se hrabro ustao i pokušao nastaviti svoju utrku.

Većih bijegova u drugoj utrci nije bilo, tako da je i završni sprint bio vrlo napet pošto je veća grupa izašla iz zadnjeg zavoja na ciljnu ravninu.

Po završetku druge utrke uslijedila je podjela medalja i proglašenja pobjednika.

Biciklistički klub “Osijek 2010″ završio je utrku sa 3 medalje, tj. po jedna u svakoj od veteranskih kategorija (A, B, C), te 2. mjestom u ukupnom poretku prve utrke.

Komentari domaćih vozača bili su više nego pozitivni, uz želju da se do godine ponovo okupimo u Osijeku u sklopu Dunavskog Kupa, a nadamo se da smo i gostima ostali u dobrom sjećanju – samo su domaći vozači padali.

Ovim putem se želimo zahvaliti Gradu Osijeku na velikoj pomoći bez koje ovaj događaj ne bi bio održan, svim prijateljima koji su pomogli oko organizacije, upravi Aerokluba Osijek na ustupljenoj pisti, sponzorima i svakako našem Daliboru Poljaku – Dadi na trudu koji je uložio u ovaj događaj!

Hvala svima!

Predsjednik BK “Osijek 2010″
Branimir Miličić
Više fotografija pogledajte OVDJE.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari