Brončani vikend za KK Osijek Žito

Tea Šojat i Matea Cikoja nstupile su ovoga vikenda na Top Tenu i prvenstvu Hrvatske te ostvarile zapažene rezultate.

Najbolja osječka karatašica Tea Šojat, članica Karate kluba Osijek Žito i ovoga je vikenda (20. listopada) ostvarila značajan rezultat. Na 10. Zagreb karate festu – TOP TEN 2012. Tea je osvojila brončanu medalju u kategoriji seniorki.

Povoljnim je ždrijebom Tea bila slobodna u prvom kolu, potom je slijedio meč s Marijanom Kiuk iz Karate kluba Princ iz Zagreba gdje je Tea radila katu Unsu i izgubila s 4:1. U repasažnoj je borbi za treće mjesto s Nikolinom Nekić, također iz KK Princ s katom Kanku sho pobijedila s 5:0, osvojivši tako treće mjesto.

“Zadovoljna sam svojim nastupom budući da sam se tek počela zvanično natjecati u seniorskoj konkurenciji. Namjeravam povećati intenzitet treninga i izlaziti na sva natjecanja u zemlji i inozemstvu. Sa svojim trenerima Draženom Gorjanskim i Dinkom Stankovićem dogovorila sam novi ciklus priprema s naglaskom na pojedinačne nastupe. Nadam se da će iz natjecanja u natjecanje moja forma rasti i da ću ostvariti još bolje rezultate” optimistična je Tea.

Slijede turniri u Đurđevcu, Zadru i Ljubljani na kojima će se Tea ponovo okušavati u za nju novoj, seniorskoj konkurenciji.

Matea Cikoja brončana na prvenstvu Hrvatske

Na upravo održanom prvenstvu Hrvatske u katama za kadete, juniore i mlađe seniore što se u nedjelju, 21. listopada 2012. održalo u Rovinju, nastupila je i Matea Cikoja, članica Karate kluba Osijek Žito.

Matea je u kategoriji mlađih seniorki (18 do 21 godina) imala prvi meč s Mihaelom Petrović iz KK Princ iz Zagrebe i u izvedbi kate Goyu shiho sho izgubila s 4:1. Više je uspjeha bilo u repasažnoj borbi za treće mjesto u kojoj je Matea izvodeći katu Kanku sho bila uspješnija od Rafaele Alandžak iz KK Vukovar 91. koju je pobijedila s 4:1.

“Matea je odlična karatašica i ovo svakako nije njeno najbolje izdanje. Uz to, ovaj je nastup njen prvi izlazak u novu dobnu skupinu pa ne smijemo biti nezadovoljni. Trenutno je najvažnije da je Matea osvojila medalju jer tako ostaje u igri za ulazak u reprezentaciju za predstojeće Europsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore što je na rasporedu u veljači sljedeće godine. Presudni će biti turniri koji slijede, osobito onaj u Samoboru u siječnju 2013. Čvrsto vjerujem da će Matea do tada doći u pravu formu i izboriti svoje mjesto u reprezentaciji”, optimističan je njen trener Dražen Gorjanski.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari