VIDEO: Održan 5. Rondo kup u Osijeku

Klub ritmičko sportske gimnastike Rondo iz Osijeka godinama uspješno radi s djevojčicama predškolske i osnovnoškolske dobi te ostvaruje zapažene rezultate na državnoj i međunarodnoj sceni.

Osijek je tako i ove godine bio jedan od gradova domaćina u međunarodnog turnira A i B programa u tom sportu.

5. Rondo kup okupio je 140 sudionika iz 22 kluba. Uz Hrvatske tu su bili gosti iz još 5 država, a zbog nedostatka novca nisu došle natjecateljice iz dalekih zemalja, poput Egipta, kao prijašnjih godina. Djevojčice dobnih uzrasta od 2007. godišta pa do onih seniorske konkurencije u vrhunskim uvjetima dvorane Gradski vrt pokazale su svoje vještine u raznim vježbama plesa s i bez rekvizita. Naravno, najzanimljivije su bile one najmlađe koje su pokazale kako se vrhunskim sportom može baviti od najranije dobi.

U klubu Rondo rade odličan posao u ovome sportu, a klub broji više od 100 djevojčica polaznica ritmičke gimnastike.
Problem je nedostatak stručnoga kadra, jer sav rad uglavnom ostaje na trenerici Branki Stojković.

Koliko je Osijek važno mjesto održavanja velikih natjecanja u ritmičko sportskoj gimnastici potvrđuje i dolazak gotovo cijelog sudačkog sastava svjetske federacije.
U cjelodnevnom programu natjecanja najbolje gimnastičarke zaslužile su pehare, diplome i odličja, a Osijek je, pak, dobio još jednu potvrdu odlične organizacije i eipiteta sportskog grada, grada gimnastike.

Video prilog STV-a:

Snimka RONDO kupa:

Tekst: STV
Foto: Branka Stojković (KRSG Rondo)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari