VIDEO: Extremni uvjeti za extremne sportove: Vozači pronašli novi ‘zimski’ prostor

Već prvi topli dan u godini, poslije hladne zime, na ulice izmami sve naše skatere, rolere te vozače BMX-a. Nakon zanimljivog ljetnog programa, Pannoniana te brojnih dana provedenih u skate parku došao je zimski period za koji možemo reći da je lagano zatišje za scenu extremnih sportova u Osijeku. No, zašto je tako?

Svim mladim i perspektivnim vozačima extremnih sportova u Osijeku nedostaje jedna bitna komponenta za usavršavanje njihovih vještina – zimski prostor za vježbanje.

U nedostatku istog, skupina sportaša odlučila je iskoristiti napušteni prostor u Dunavskoj ulici te ga urediti za svoje potrebe. Prije 3 godine mogli ste ih zateći u garaži Interspara ili na parkingu Mercatora, no kako se to nije pokazalo kao djelotvorno rješenje dečki su pokušali s ovim, novim prostorom.

Nažalost i to ima svoje nedostatke. U prostoru nema struje i grijanja pa se voziti može samo preko dana. Tek ove godine u njemu vladaju nešto bolji uvjeti, nakon kolektivnog čišćenja te postavljanja osnovnih sprava.

Zimski prostor za vježbanje vrlo je bitan u extremnim sportovima. No, zasada postoji tek u Zagrebu ili Splitu, pa vozači ovih gradova imaju puno veće šanse za napredak.

Ipak, u prostor su pozvani svi koji žele vježbati i raditi na svojim vještinama, a ne smeta im nešto niža temperatura.

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari