Donna Vekić deklasirala Hlavačkovu u prvom Grand Slam nastupu

Fantastičan uspjeh ostvarila je Donna Vekić na Australian Openu. Sa 6:1 i 6:2 porazila je 66. igračicu svijeta Čehinju Andreu Hlavačkovu.

Malo tko je davao šanse Donni u meču protiv ove odlične igračice koja je u parovima osvojila brojne titule, a samo najhrabriji i oni koji poznaju Donnin teniski put na kladionici su igrali na Donnu. 

U meču koji je bio gotovo jednosmjeran, prepustila je svojoj protivnici svega tri gema. Uz 80% osvojenih poena nakon prvoga servisa te pet iskorištenih break prilika drugačije i nije moglo biti.

Sada je pred njom znatno teža prepreka i to protiv nekadašnje broj 1. Caroline Wozniacki. Wozniacki je u prvome kolu sa 2:1 pobjedila Njemicu Sabine Lisicki. Susret je to koji će biti postavljen na jedan od tri glavna terena uz televizijski prijenos pa ne sumnjamo kako će to biti motiv više za našu tenisačicu. Donna je u nekoliko navrata istaknula kako je sljedeća protivnica i jedna od uzora u karijeri pa s nestrpljenjem očekujemo ovaj susret.

177841_428771743861124_1076868867_o.jpg

“Što da Vam kažem?! Uspjela sam! Pobijedila sam moj prvi Grand Slam meč protiv Hlavačkove 61 62 ! Kakav dan za mene!!! Hlavačkova je odlična igračica ali danas je ipak bio moj dan!” – napisala je Donna na svom Facebooku

Dodajmo kako je s ovom pobjedom Donna skupila 100 bodova te će sigurno ući u TOP 100 nakon turnira bez obzira kako njezin put završi.

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari