VIDEO: U Gradskom vrtu održano 1. kolo Županijske karate lige

U subotu, 23.02.2013., u Gradskom je vrtu održano 1. (otvoreno) kolo Županijske karate lige 2013. godine.

Na natjecanju je sudjelovalo 160 natjecatelja iz 12 klubova: Esseker, Hrvatski Sokol, Nexe, Kuna Mitsubishi, Osijek Žito, Višnjevac, Beli Manastir, Galaxy, Ictus, Hvidra, Đakovo i Valpovo.

“Prvo ovogodišnje kolo proteklo je vrlo dobro. Organizacija natjecanja je odlična, suci su već prilično uigrani, a među natjecateljima se polako izdvajaju oni koji su spremni i za rezultate na državnoj razini. Iako prave učinke lige očekujemo tek za tri – četiri godine, dakle kada sadašnji mlađi kadeti i kadeti postanu juniori i seniori, mislim da smo u savezu zauzeli dobar smjer rada i da nam na njemu valja ustrajati. Sljedeći nam mjesec slijedi i sudački seminar za nova zvanja pa ćemo postići kvalitativan pomak i u sudačkoj stručnosti, a što će svakako unaprijediti i naše natjecanje.”, zadovoljno je istaknuo predsjednika Županijskog karate saveza Dražen Gorjanski.

Sudačku postavu sačinjavali su suci: Zdravko Perlić, Goran Kalanj, Zvonko Biondić, Mato Barišić, Palmer Preisberger, Goran Mesić, Marko Merc, Danijel Kűfner, Marin Manadarić, Ivan Ćorić, Kristina Minarik, Viktor Novački, Mario Šarić, Dejan Gudelj.
Vrhovni je sudac bio Joco Đukić, međunarodni sudac pripravnik.

Natjecanje je vodila Vlasta Lončarić, predsjednica natjecateljske komisije. Svojim radom osobitu pohvalu zaslužuju seniori, koji su odmjerili svoje snage u apsolutnoj kategoriji. U skupini su dominirali Matej Boršoš (KK Esseker) i Jozo Martinčević (KK Hvidra), osvojivši prvo i drugo mjesto.

Ovaj im je turnir ujedno služio kao priprema za seniorsko prvenstvo Hrvatske u borbama koje će se održati 09.03. u Zagrebu.
Preciznošću i eksplozivnošću istaknula se katašica Tea Zlojić (KK Ictus), osvojivši prvo mjesto u mnogobrojnoj skupini Učenice A (službena kategorija).

Najbolje akcije u borbama možete pogledati u video prilogu:

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari