Karate fest – Virovitica open: Tea Šojat potvrdila dobru formu

Jučer je u dvorani Tehničke škole u Virovitici, održan 11. Karate fest – Virovitica open 2013. Na natjecanju je nastupilo i troje članova Karate kluba Osijek Žito: Tea Šojat, Matea Cikoja i Matko Matić, sve troje u katama pojedinačno.

Matko Matić nastupio je u kategoriji kadeta. U prvom je kolu izgubio izvodeći katu Kanku dai, a u repazažnoj borbi za treće mjesto ni s katom Goju shiho sho nije bio bolje sreće. No, Matko je pokazao potencijal na kojemu valja raditi pa, ukoliko bude dovoljno vrijedan, o njemu ćemo vjerojatno još dosta toga čuti.

U kategoriji seniorke je bilo svega tri natjecateljice. U prvom je kolo Matea Cikoja s katom Goju shiho sho pobijedila članicu KK Vukovar 91 Samantu Karaulu, rezultatom 3 : 2, da bi se potom u završnici srela sa starijom klupskom kolegicom Teom Šojat koja pobjeđuje rezultatom 5:0.
Tea je trenutno u prilično dobroj formi pa rastu apetiti i pred predstojeće prvenstvo RH.

Ovo mi je natjecanje svojevrsni ispit za završni dio priprema koje još treba odraditi prije prvenstva države sljedeći tjedan. To će mi biti prvi ozbiljniji nastup na seniorskom državnom prvenstvu, osjećam se spremno, cilj mi je prvenstveno prikazati dobar karate i odraditi što bolje sve ono što sam proteklih mjeseci vježbala sa svojim trenerom Dinkom Stankovićem, pa se tako nadam i što boljem plasmanu ” optimistična je Tea.

Na prvenstvu Hrvatske u katama za seniore i veterane, koje će se 10. 03. 2013. održati u Zagrebu, iz Karate kluba Osijek Žito putovati će Tea Šojat, Matea Cikoja te prošlogodišnji viceprvak u kategoriji veterana – Zoran Đurkić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari