Četrnaestogodišnja Đakovčanka Adriana Vuković – najmlađa prvakinja Hrvatske u MMA

Zagreb je u subotu bio domaćin do sada najjačeg Prvenstva Hrvatske u MMA (Mixed Martial Arts) ili Ultimate fightu, kako se u Hrvatskoj ovaj borilački sport popularno naziva.

U užarenoj atmosferi prepune sportske dvorane OŠ “Marije Jurić Zagorke” u zagrebačkoj Dubravi, pred 600-tinjak gledatelja nastupilo je čak 125 boraca i borkinja u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Po prvi puta na Prvenstvu Hrvatske u MMA nastupilo je i dvoje Đakovčana, Adriana Vuković i Tihomir Ljubičić.

Od ukupno 95 borbi, od čega 15 finalnih, jedna od najatraktivnijih zasigurno je bila i ona između četrnaestogodišnje Đakovčanke Adriane Vuković (nositeljice zelenog pojasa u brazilskom Jiu-Jitsu) i dvije godine starije Zagrepčanke Lucije Regvat (nositeljice crnog pojasa u Taekwondou), koje su se borile za titulu juniorske prvakinje Hrvatske. Unatoč ozlijedi nosa sa samog početka borbe, Adriana je nakon svega 30 sekundi polugom na ruku svladala dvije godine stariju i šest kilograma težu protivnicu.
[span class=camera]FOTO i VIDEO: Valpovčanin Vladušić nokautom do pobjede u Hrvatskoj MMA ligi[/span]

U revijalnoj borbi apsolutne kategorije, Adriana Vuković je unatoč ozljedi nosa iz prethodne borbe, ipak pristala odraditi i meč protiv Alemke Sarić iz Dubrovnika. Gotovo 20 kg teža i starija, Dubrovčanka se dva puta spašavala od poraza, nakon poluge na ruci i gušenja s leđa. Međutim, Adriana je zbog obilnog krvarenja nosa, ipak morala predati borbu i zadovoljiti se titulom viceprvakinje Hrvatske u apsolutnoj kategoriji.
S obzirom na srčanost i raznovrsnost tehnika slobodne borbe (poglavito tajlandskog boksa i brazilskog jiu-jitsu) koje je prezentirala u borbama, mlada je Đakovčanka pokazala da je trenutno najtalentiranija ultimatefight borkinja Hrvatske.

Osim Adriane, u najbrojnijoj i najatraktivnijoj seniorskoj kategoriji, onoj do 84 kilograma (koja je brojala čak 13 boraca), nastupio je i Đakovčanin Tihomir Ljubičić. Iako je izgubio na bodove, Tihomir je ostavio vrlo dobar dojam, poglavito jer se nakon nedavne operacije koljena odvažio nastupiti u ovako jakoj konkurenciji.

Najbolji klub bio je domaćin Ultimate fight klub “Ban” iz Zagreba, ispred UFK “Trešnjevke” iz Zagreba i UFK “Gladijatora” iz Dubrovnika.
Nastupom svojih boraca, zadovoljan je bio i trener Đakovčana Željko Vuković, koji za 7. travnja najavljuje već sljedeću MMA borbu Adriane Vuković, koja će se u Brčkom boriti protiv dvije godine starije bosanske MMA fighterice.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari