Tea Šojat uspješna na državnom prvenstvu

U subotu je u Zagrebu, u sportskoj dvorani Vinko Bek održano seniorsko, veteransko i studentsko prvenstvo Hrvatske u katama.

Na natjecanju su nastupili i članovi Karate kluba Osijek Žito: Tea Šojat, Matea Cikoja i Zoran Đurkić. U seniorskoj su konkurenciji nastupile Tae Šojat i Matea Cikoja.

Tea je bila prvo kolo slobodna da bi u drugom kolu s izvrsnom katom Unsu rezultatom 4 : 1 pobijedila Petru Krivičić. U trećem se kolu srela s prošlogodišnjom viceprvakinjom Vlatkom Kiuk od koje je izgubila 5 : 0, iako je dojam bio znatno drugačiji, tim više što su obje izvodile istu katu (Kanku sho) pa se mogla uočiti Teina veća eksplozivnost i složenija izvedba kate. U repasažnoj borbi za treće mjesto, Tea je nes(p)retno izabrala katu Goju shiho sho te od predstavnice Mihaele Kobale (Princ – Zagreb) tijesno izgubila s 2: 3., ostavši tako na korak do seniorske medalje.

Matea Cikoja je također bila slobodna prvo kolo, a u drugom je izgubila od Marijana Kiuk koja je potom izgubila od ovogodišnje prvakinje Mirne Šenjug čime je Matea ostala bez prilike za repasažni nastup. Zoran Đurkić je u kategoriji veterana (+ 35) izvodeći katu Jion, imao na dva mjesta u kati neravnotežu tako da je izgubio u prvom kolu. Zoran je, inače prošlogodišnji viceprvak u ovoj skupini.

Na studentskom dijelu prvenstva ponovo su nastupile Tea i Matea (obje su studentice Pravnog fakulteta u Osijeku). Tea je oba meča glatko pobijedila s 5 :0, osvojila prvo mjesto i zorno dokazala svoju superiornost u ovoj kategoriji.

Matea je izgubila u prvom kolu tako da se morala zadovoljiti trećim mjestom. Ovim je uspjehom Tea Šojat izborila pravo nastupa na EP za studente koje će se održati 18. do 21. srpnja u Budimpešti, a sljedeća provjera uspješnosti Tei slijedi za tjedan dana u Sloveniji, na turniru Međunarodne karate lige (Laško, 16. i 17. 03. 2013.)

Državno prvenstvo za veterane

Istog dana u Zagrebu je održano i 3. državno prvenstvo u katama u disciplini za veterane/ke godišta od 35 i naviše. Sudjelovalo je 15 natjecatelja veterana i 2 veteranke od kojih je jedna bila slijepa osoba. Za Karate klub Hrvatski Sokol nastupili su Dejan Gudelj (41 godina) i Zvonko Biondić (62 godine) i na svom su prvom nastupili ispunili očekivanja.

Gudelj je nakon dugogodišnjeg izbivanja iz svijeta karatea u 1.kolu vrlo dobro odradio katu Enpi. Najstariji sudionik bio je trener ‘Sokola’ Zvonko Biondić (62 god.) koji je nakon 37 godina trenerskog rada nastupio na prvenstvu. U neravnopravnim uvjetima izgubio je u 1. kolu, ostavivši snažan dojam na gledatelje i ostale natjecatelje, nagrađen je velikim pljeskom i ovacijama. Iz karate kluba Hrvatski Sokol ističu kako će za slijedeći možebitni nastup dočekati puno spremniji te ostvariti zapaženiji rezultat.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari