Nastavak gimnastičke sezone u njemačkom Cottbusu

Tek što je završilo natjecanje u La Roche Sur Yonu (Francuska), svjetska gimnastička elita seli se nešto sjevernije na 37. izdanje natjecanja Turnier der Meister koje će se održati od 21. do 24. ožujka u njemačkom Cottbusu.

Riječ je o najstarijem gimnastičkom natjecanju ove vrste u svijetu i svakako jednom od najposjećenijih. Prilika je to za Roberta Seligmana da iskoristi samopouzdanje dobiveno odličnim otvaranjem sezone u Francuskoj te se iz Cottbusa vrati sa dobrim vijestima za sve ljubitelje gimnastike.

Seligman je već slavio u Cottbusu i to 2008. godine kada je osvojio broncu. Nada se da će mu ovotjedni nastup donijeti još jedan razlog za slavlje prije povratka u rodni Osijek.

[span class=attention] Robert Seligman osvojio broncu u Francuskoj! [/span]

Na pitanje voli li više Hrvatsku ili Njemačku, ovako je odgovorio: “Njemačka je zemlja koju volim najviše nakon Hrvatske. Što ću, pročitajte moje prezime“.

Nažalost, Robertu i treneru Vladimiru Mađareviću neće se pridružiti i treći član tima Gimnastičkog društva Osijek-Žito i hrvatski seniorski reprezentativac, parteraš Tomislav Marković. Naime, jaki bolovi u lumbalnom dijelu kralježnice koje Tomislav osjeća još od priprema u Nedelišću nisu nestali pa je zbog toga i otkazan njegov nastup na ovom natjecanju.

Kvalifikacijski nastupi na rasporedu su u četvrtak i petak, a finala u subotu i nedjelju. Robertu će se na natjecanju u Njemačkoj pridružiti i Tijana Tkalčec, te 2 Filipa – Ude i Boroša.

Izvor: gdosijek.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari