Treće izdanje Slavonija i Baranja Opena

U organizaciji Orijentacijskog kluba Sova iz Šećerane, po ulicama Tvrđe i parkovima s lijeve i desne obale Drave, kupališta Copacabana do cilja kod katakombi trčalo je ove subote (23. ožujka 2013.) 220 natjecatelja iz 12 zemalja na prvoj utrci trećeg izdanja Slavonija i Baranja Opena, međunarodnog najtecanja u orijentacijskom trčanju.

U sklopu istoga natjecanja, u nedjelju se trčalo po šumskim predjelima uz jezero Lapovac, južno od Našica, po iznimno hladnom i vjetrovitom vremenu. Drugi dan se bodovao za svjetsku rang listu i to je privuklo 50-ak elitnih natjecatelja.

Sagledavajući komentare natjecatelja, međunarodnog savjetnika IOF-a (međunarodnog orijentacijskog saveza) g. Wolfganga Pötsch natjecanje je organizirano na zavidno visokom nivou, a glavni organizator Nikola Pajčin posebno se zahvaljuje na podršci gradonačelniku Našica g. Krešimiru Žagaru, bez kojeg ovom natjecanje ne bi zavrijedilo ovakve “kritike”.

Natjecanje je financijski podržao i osobno obišao župan osječko-baranjski g. Vladimir Šišljagić, ukazujući na višestruke pozitivne učinke organiziranja ovakvih utrka, gdje se kroz sportsko ozračje promovira naša županija, a tako i čitava Republika Hrvatska i sve njene prirodne ljepote i turistički kapaciteti.

Više o natjecanju na stranicama: http://www.orienteering.ok-sova.hr/

Najuspješniji u elitnim kategorijama, nakon zbrajanja rezultata oba dana III Slavonija & Baranja Open:

Video: foto-slide presjek prvog dana:

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari