Osječanke i Vukovarke uspješne na prvom natjecanju sezone

Mlade gimnastičarke GD Osijek-Žita odlično su započele 2013. godinu – naime, već na prvom natjecanju ove sezone kući su donijele ekipno zlato!

U subotu, 06. travnja u Vukovaru je održano 1. kolo C programa regije Istok gdje su osječke gimnastičarke ostvarile izvrsne rezultate. U konkurenciji kadetkinja C osvojile su ekipno zlato te tako pokazale da se i ove godne na njihove dobre nastupe može itekako računati. Zlato za GD Osijek-Žito izborio je tim u sastavu Matea Vidović, Nika Balkić, Nikolina Delić, Nina Horvat i Marja Marcić.

Nastupi u pojedinačnoj konkurenciji također su donijeli mnogo razloga za slavlje – Nina Horvat zauzela je 1. mjesto, a Nikolina Delić 3. mjesto.

Pojedinačan plasman u konkurenciji kadetkinje C:
1. Nina Horvat GD Osijek-Žito
2. Tonka Pavelić GD Sokol Požega
3. Nikolina Delić GD Osijek-Žito
4. Marja Marcić GD Osijek-Žito
5. Lucija Gračanin GK Vukovar
6. Nika Balkić GD Osijek-Žito
7. Matea Vidović GD Osijek-Žito

Sljedeće natjecanje koje čeka mlade gimnastičarke GD Osijek-Žita je 2. kolo C programa regije Istok i to početkom svibnja u Požegi. Nadamo se da će i tamo dobro odraditi svoje vježbe te se u Osijek ponovo vratiti sa nekom od medalja.

Uspješne i domaće Vukovarke

Gimnastički klub Vukovar bio je domaćin i organizator 1. Kola C programa 51. KUPa Slavonije i Baranje. 06.04. u sportskoj dvorani OŠ D Tadijanovića odvijalo se natjecanje u 4 kategorije, a klub domaćin nije imao predstavnice samo u najmlađoj kategoriji. U kategorijama kadetkinje i seniorke domaćini su imali predstavnice u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Domaćini su dobili pohvale za organizaciju od svih sudionika, a posebno od predstavnice gimnastičke regije Istok u Hrvatskom gimnastičkom savezu Evice Čutoraš i glavne sutkinje naše regije Tihane Salopek, koja je bila u svojstvu vrhovne sutkinje ovog natjecanja. Velika pomoć u organizaciji jednog ovako složenog natjecanja bili su roditelji gimnastičarki i prijatelji kluba. Brojna publika je imala priliku uživati u prikazu vježbi, bodrili su sve natjecateljice, a posebnu podršku su , naravno, imale članice GK Vukovar.

Ostvareni su ovi rezultati :
Kadetkinje ekipno 2., a pojedinačno 5. Lucija Gračanin, 12. Vanja Kiralj , 13. Kristina Gužvić,15. Tena Ivankovi ć i 19. Tijana Lukić
Juniorke pojedinačno 2. Ivana Kiralj
Seniorke ekipno 2, pojedinačno: 4. Maja Kosić, 5. Dragana Bijelić i 6. Tea Stojšić

Posebno se moraju spomenuti kadetkinje, koje su sve, osim Lucije Gračanin , tek došle u kadetsku kategoriju i odmah se okitile ekipnim srebrom, što je iznad svih očekivanja. Treneri i uprava zadovoljni su postignutim rezultatima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari