U Novoj Gradiški održano seniorsko prvenstvo Hrvatske u taekwondou

Dana 18. svibnja 2013. u Novoj Gradišci održano je seniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem je nastupilo 159 natjecatelja iz 40-ak Hrvatskih klubova.

Talentirani Dorian Zorić do 87kg, iako još junior u prijelaznom godištu, prvo kolo pobjeđuje Lovru Bengeza zagrebačkog Susedgrad sokola 17:3 i tom borbom osvaja brončanu medalju!

U slijedećem kolu ždrijebom mu dolazi Zadranin Nikola Bojo, inaće stalni reprezentativac nacionalnog tima. Dorian zadaje teške muke i nepredvidljiv rezultat tokom sve tri runde. U nizu nadmudrivanja i razmjene udraca, borba završava 9:8 u korist Boje te tako naš Zorić ostaje brončani.

Pred njime su veliki trenuci odluke za dva tjedna kada na turnir “A” kategorije u Austriji odlazi kao član juniorske reprezentacije što će u konačnici odlućiti o odlasku na Europsko prvenstvo.

Na seniorskom prvenstvu Hrvatske još su nastupili Igor Semenjuk do 63kg, Ivan Filipović do 63kg i Marina Džapo do 57kg, koji nažalost nisu uspijeli doći do medalje.

Kao osvrt cijelokupnog Prvenstva Hrvatske, očitovalo se da nema potpunih favorita pojedine kategorije te kako je Hrvatski taekwondo u enormnom napretku na nacionalnoj, a samim time i svjetskoj razini.

Susegrad sokol pokal 2013.

Dana 11.05.2013 održan je i poslijednji izborni turnir za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Susedgrad sokol pokal u dvorani Sutinska vrela, zagrebačkog Podsuseda. Taekwondo klub Osijek nastupio je s 11 članova na nikad brojnijem Hrvatskom turniru koji je brojio preko 700 natjecatelja u borbama, kickovima i formama.

Mlađi kadet Franko Pollak u izuzetno brojnoj kategoriji do 33kg, prolazi 4 kola rezultatima 14:2, 4:2, 5:4 i finale 14:2 te osvaja najsjanije odličje.

Hana Marković, kadetkinja do 44kg, osvaja srebrnu medalju. U poslijednjim trenucima finalne borbe rezultat završava 3:2 za Haninu protivnicu.

Po prvi puta na turniru nastupila je i mlada Mirna Pejić, mlađa kadetkinja do 47kg, nazaustavljivo ide naprijed iako puna predrasuda o ishodu turnira, prvu borbu dobiva i tako osvaja treće mjesto. U drugom kolu zadobiva povredu te uz predaju se oprašta od srebrne medalje.

U kategoriji kickova, Sara Dujanović osvaja zlatno odličje zadavši u 20s znatno više udaraca od svojih protivnica. (68:45, 68:66, 67:41)

Na turniru su još nastupili Filip Jelošek, Denis Bakunić, Mateja Šuvak, Laura Zahirović, Alena Vekić, Ena Jelošek i Martina Ursa.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari