Finale Erste Plave lige: Osijek ukupno treći!

Finale Erste Plave lige održano je 3. rujna na stadionu Mladosti u Zagrebu. Na odlično organiziranom natjecanju nastupilo je 400 učenika od četvrtog do sedmog razreda osnovne škole.

Svi oni finale su izborili kroz kvalifikacije koje su održane u svibnju u sedam hrvatskih gradova, a na kojima se natjecalo čak 4050 natjecatelja. U velikom finalu nastupilo je osam ekipa iz sedam gradova – Osijek, Pula, Rijeka, Split, Varaždin, Zagreb-istok, Zagreb-zapad.

Ekipa Osijek ukupno je osvojila odlično treće mjesto! Ekipu su činili, osim Osječana, i natjecatelji iz Andrijaševaca, Jasenovca, Kutjeva, Novske, Otoka, Požege, Slavonskog Broda i Vinkovaca.

Osvojeno je 12 medalja – dvije zlatne, pet srebrnih i pet brončanih medalja. Pobjede su odnijeli Marissa Bura u skoku u vis (7. razred) i Luka Zebec na 600 m (7. razred). Marko Lukić bio je srebrni na 300m i brončani u skoku u dalj (4. razred). Srebro je pripalo Ivi Čorak na 300 m (5. razred), Leonardi Baković u bacanju kugle (6. razred), Josipu Vukovcu na 60m (5. razred) i Lovri Marđetku na 600m (6. razred). Trećim mjestima istaknuli su se Paola Rešetar na 300m (4. razred), Marina Tomić u skoku u dalj (6. razred), Benedikt Knežević na 600 m (6. razred) i Marjan Zekan u bacanju kugle (7. razred).

Odmah nakon završetka ovog velikog dječjeg natjecanja uslijedio je najznačajniji atletski miting u Hrvatskoj, popularni Hanžek.

Rezultate Erste Plave lige možete pronaći OVDJE

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari