Porazi osječkih odbojkašica i rukometašica

Na otvaranju ligaškog dijela nove sezone u Gradskom vrtu susrele su se odbojkašice Osijeka i Vukovara.

Vukovarke su, kao i u Kupu, bile bolje i slavile u 3 seta (18:25, 24:26, 16:25).

Dvije pobjede u Kupu bile su samo naizgled lagane. Istina, nismo izgubile set, ali od šest, pet smo setova dobile na razliku. Prvenstveni ogled nije bio toliko neizvjestan, iako je druga dionica ponudila neizvjesnost. No, kada smo poveli 2:0 bilo je jasno da pobjeda i prvi bodovi neće doći u pitanje. Ovu smo utakmicu i najbolje odigrale, a osim kvalitete, odlučilo je i naše veće iskustvo, kaže za Glas Slavonije tehničarka Vukovara Marijeta Majer, koja je sigurno “dirigirala” igrom svoje ekipe, u kojoj je najveći dio posla odradila Dunja Novalić.

Bolje nisu bile ni osječke rukometašice. One su u četvrtom kolu poražene na gostovanju u Dugom Selu. Nadale su se Osječanke da bi im to mogla biti prva pobjeda ove sezone, no to se ipak nije dogodilo.

Gošće su u 12. minuti imale vodstvo 6:3, a onda su domaće postigle pet uzastopnih golova i u 18. minuti stigle na dva pogotka prednosti (8:6). Do kraja susreta Osječanke više ni jednom nisu stigle do izjednačenja.

Pobjednik je praktički riješen u završnici kada su domaće stekle šest pogodaka prednosti (31:25) pa je Jelena Crnov, s devet pogodaka najefikasnija u osječkoj ekipi, u posljednjoj minuti uspjela samo ublažiti poraz Osijeka. Završilo je 31:26.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari