Croatia open: Odlični nastupi članova taekwondo kluba ‘Osijek’

Ovog vikenda 9. i 10. 11.2013 u dvorani 2 i 3 Doma sportova u Zagrebu održan je 19. po redu Croatia open u taekwondo-u, koji je okupio 1257 natjecatelja iz 35 zemalja i 248 klubova.

Na natjecanju su nastupila mnoga poznata imena ovog sporta osvajači medalja s olimpijada, svjetskih i europskih prvenstava. Na turniru je nastupilo i 11 osječkih boraca i to: kadetkinje Lucije Bede (-44kg), Hana Marković i Mateja Šuvak (obje-47kg), Rea Bede i Laura Zahirović (obje -51kg), Alena Vekić (-59kg), kadeti Filip Jelošek i Denis Bakunić (obojica -45kg), Borna Kufner (-49kg) i juniori Matija Šarić (-55kg) i Ivan Filipović (-68kg).

Prvog dana turnira na tatami izlazi junior Ivan Filipović (-68kg) koji u prvom kolu pobjeđuje predstavnika San Marina Francesco Maiania sa 14:2, a u drugom kolu Maria Jukića iz zagrebačkog Caspera KO u drugoj rundi borbe. U trećem kolu u borbi za medalju nažalost gubi od predstavnika Poljske Bartosza Lewandowskog u zadnjim sekundama borbe zbog pada koncentracije.

Drugog dana na borilišta izlaze kadeti i kadetkinje i junior Matija Šarić (-55kg) koji u startu turnira gubi od predstavnika Njemčke grčkih korjena Jordanisa Konstantinidisa 17:4. Kadet Denis Bakunić (-45kg) pobjeđuje prvu borbu Krešimira Drmića (Dugo Selo) 6:5 a u drugom kolu gubi od Ivana Samca (Metalac, Zagreb) 9:1. U istoj kategoriji Filip Jelošek pobjeđuje redom Andreja Borića (Susedgrad Sokol, Zagreb) 5:1, Njemca Alpera Keskina 4:3 i Bugara Petra Petrova 1:0 te gubi u borbi za medalju od Borne Zlatarića iz Karlovca 9:3 i tako ostaje na korak do medalje. Kadet Borna Kufner (-49kg) nažalost gubi u prvom kolu od bugarskog predstavnika 14:5.

Kadetkinja Lucija Bede (-44kg) ovaj puta se namjerila na Engleskinju Lauren Muzeja i izgubila 4:1 u prvom kolu.Kadetkinja Hana Marković (-47kg) također gubi u prvom kolu od Njemice Tare Wankmiller 14:4, dok njena kolegica iz kategorije Mateja Šuvak pobjeđuje Saru Ređepagić (Osvit, Zagreb) 20:11 i Leu Ereš (Lokomotiva, Zagreb) 3:2 i onda gubi od Njemice Jasmin Richter 18:2.

U kategoriji do 51kg Rea Bede je cijelu borbu držala kontrolu u borbi sa Poljskom reprezentativkom Zuzanom Kaczmarek do zadnjih sekundi kada dolazi do Reinog pada koncentracije što Poljakinja koristi i uspjeva pogoditi glavu za što dobiva 3 boda i tako pobjeđuje rezultatom 11:8. U istoj kategoriji Laura Zahirović u iznimno teškom dijelu žrijeba dolazi do brončane medalje pobjedama protiv Dine Petrak (Novi Zagreb) 7:1, Mare Rezar (Casper,Zagreb) 4:3 zlatni bod, Anamarije Runtić (Marjan,Split) 1:0 i u borbi za finale gubi od aktualne prvakinje Europe Ane Taslak (Marjan,Split) rezultatom 3:2 i kasnije pobjednice turnira.

Kadetkinja Alena Vekić (-59kg) odrađuje odličnu borbu protiv visoke i neugodne srpske reprezentativke Natalije Ćalić 6:6 i nažalost gubi na zlatni bod. Na kraju je srpska prestavnica bila druga.

Ovako dobri rezultati na ovako jakom turniru taekwondo klubu “Osijek” donose visoko 20. mjesto u ukupnom poretku ekipa čime uprava i članovi kluba mogu biti više nego zadovoljni prikazanim.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari