FFC spektakl ponovno u Gradskom vrtu, nastupaju čak četiri osječka borca

Final Fight Championship ponovno se vraća u Osijek. Nakon sjajnog prošlogodišnjeg eventa, ova borilačka organizacija sa sjedištem u Zagrebu odlučila je svoju novu sezonu započeti upravo u gradu gdje su, kako su i sami naveli, imali najbolju atmosferu i posjetu u protekloj godini.

FFC 11 će se održati 4. travnja, a za razliku od prošlogodišnjeg, gdje su borce bile miješane, ovog puta će se prvo održati kick boks program, a nakon male pauze i cijeli program mečeva u slobodnoj borbi odnosno MMA-u.

Osječki MMA borac i prvak Hrvatske te možda i najbolji hrvatski jiu jitsu borac, Saša Milinković, ponovno će nastupiti na FFC eventu u Osijeku, no ovog puta u sunaslovnoj borbi i u jednom puno težem ispitu nego prošli put. Protivnik mu je Stefan Traunmuller, austrijski borac koji u karijeri ima skor 9-3, a nijedna mu borba nije otišla do sudačke odluke. Doživio je tri poraza, od toga jedan u FFC-u prošle godine, no sva tri poraza došla su mu od bivših ili trenutnih UFC boraca. U posljednjih devet borbi doživio je samo jedan poraz.
[span class=attention]POGLEDAJTE: Spektakl u Gradskom Vrtu[/span]
Na ovoj priredbi nastupiti će još tri osječka borca. Rođeni Osječanin, s prebivalištem u Zagrebu, Ivan Gluhak, ponovno nastupa u Osijeku, a njegov protivnik, u borbi koja otvara MMA program, bit će Luca Vitali iz Italije. Ivica Tadijanov će, nakon vrlo dobrog nastupa u hrvatskoj MMA ligi, gdje je tek na bodove poražen od prvaka Hrvatske Mateja Batinić, dobiti veliki priliku u FFC-u, a protivnik mu je engleski borac Marcin Prachino. Također nastupa i mladi osječki kick boksač Ivan Zidar. On će otvoriti cijeli event protiv slovenskog borca Samuela Hadzime.
[span class=camera]GALERIJA: Krv, znoj i spektakl za pamćenje u dvorani GV[/span]
U glavnoj borbi eventa sastati će se Stipe Bekavac i Eddie Sanchez. Bekavac je već godinama jedan od najboljih hrvatskih boraca, a trebao je nastupiti i u jednoj od tri najbolje svjetske organizacije, WSOF-u, no to je na kraju otpalo. Njegov protivnik je bivši UFC borac, koji je u najboljoj svjetskoj organizaciji odradio šest borbi te u tri slavio. Hrvatski fanovi ga najbolje pamte kao prvog UFC protivnika Mirku Filipoviću.

U kickboxing dijelu, u glavnoj će borbi umjesto Jasona Wilnisa nastupiti će Igor Jurković koji je prihvatio je ponudu za nastup u glavnoj borbi kickboxing dijela nakon što je prije samo tri tjedna u Areni Zagreb spektakularno nokautirao opasnog Nizozemca Michaela Duuta što mu je donijelo i odlično deseto mjesto na Gloryjevoj ljestvici poluteškaša. Njegov protivnik bit će opasni Srbin Jovan Kaluđerović koji široj javnosti možda nije toliko poznat, ali se radi o izuzetno atraktivnom borcu koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri već ostvario neke izuzetno bitne pobjede, a ističe se njegovo slavlje nokautom u meču protiv poznatog Rumunja Andreija Stoice.



Ulaznice će uskoro krenuti u prodaju, a njihova cijena bit će u rasponu od 60 do 100 kn što uistinu nije puno za ovakav spektakl na svjetskoj razini.

[blockquote]Trenutni “fight card”

FFC 11 MMA

Marcin Prachino (NIZ) VS Ivica Tadijanov (HRV) -93 kg
Marko Drmonjič (SLO) VS Josip Artuković (BiH) -84 kg
Luca Vitali (ITA) VS Ivan Gluhak (HRV) -77 kg
Andor Filho (MAĐ) VS Matej Batinić (HRV) -93 kg
Stefan Traunmuller (AUT) VS Saša Milinković (HRV) +93 kg
Eddie Sanchez (SAD) VS Stipe Bekavac (HRV) -98 kg

FFC 11 Kickboxing

Samuel Hadzima (SVK) VS Ivan Zidar -66 kg
Alen Štritof (SLO) VS TBA -70 kg
Ante Verunica (HRV) VS Tomislav Čikotić (HRV) +95 kg
Dženan Poturak (BiH) VS Patrick Van Rees (NIZ) -93 kg
Shkodran Veseli (ALB) VS Stevan Živković (SRB) -77 kg
Jovan Kaluđerović (SRB) VS Igor Jurković (HRV) -95 kg

[/blockquote]

Tekst: Mario Katušić/fightsite.hr

[important title=Nagradna igra]Poklanjamo vam 10×1 ulaznicu. Za sudjelovanje u nagradnoj igri u komentar upišite: SiB.hr me vodi na vrhunsku borilačku priredbu!

Dobitnici su: Nikica Baran, Buktinja VK, Marina Filipović, Tomislav Zubac, Mišo Savanović, Zaposlena Tea, Predrag Tubić, Donata Bujak, Vedran Tijardović i Ivana Dimić [/important]

SiB.hr 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari