Baraberi nastavljaju s aktivnostima

Dolaskom proljeća povećava se i broj organiziranih aktivnosti na kojima članovi Kluba pustolovnih sportova Baraber extreme team Belišće aktivno sudjeluju i ostvaruju zapažene rezultate.

U zadnjih mjesec dana gotovo da i nema vikenda u kojemu članovi Kluba nisu iskoristili lijepo vrijeme i sudjelovali na nekoj od utrka u organizaciji raznih Udruga iz cijele Hrvatske.

Desetak je članova Kluba sudjelovalo na otvorenom europskom kupu u orijentacijskom trčanju, koje se 22. i 23. 3. održalo u Našicama. Iako je ovo sport koji je na našem području još uvijek slabije razvijen, te se tokom godine organizira tek manji broj utrka, Baraberi su pokazali da su izvrsni u orijentaciji u prirodi.

U kategoriji M21E Angel Milišić-Zečević osvojio je 15. mjesto u konkurenciji od 21 natjecatelja, dok su u kategoriji M21B Zoran Andračić i Marko Pavić osvojili 10. i 12. mjesto, također u konkurenciji od 21 natjecatelja. U kategoriji OPEN L Petar Huis i Igor Lacković osvojili su 4. i 7. mjesto u konkurenciji od 14 natjecatelja. Ostali članovi Kluba nažalost nisu uspjeli završiti utrku u regularnom vremenu.

Proteklog je vikenda, u subotu 29.03., održano treće kolo hrvatske Treking lige, i to u istarskom Boljunu. Ovogodišnji Istratrek okupio je 400-tinjak trekera iz Hrvatske i inozemstva, a Baraberi su sudjelovali sa sedam članova. U Ultra kategoriji najbolji rezultat ostvario je Miran Goričanec, koji je stazu dugačku 40-ak kilometara pretrčao za sedam sati i time osvojio 15. mjesto u konkurenciji od 27 natjecatelja.

U ženskoj Ultra kategoriji natjecala se Neža Jurjavčić i osvojila 5. mjesto u konkurenciji od 9 natjecateljica. Trojica Barabera završila su utrku u muškoj Light kategoriji (27 kilometara): Angel Milišić-Zečević, Igor Lacković i Anto Zlatunić, te osvojili 31., 73. i 135. mjesto u konkurenciji od 148. natjecatelja. U ženskoj Light kategoriji nastupila je Nina Koceić i osvojila 48. mjesto u konkurenciji od 64 natjecateljice.

Proteklog je vikenda također održan i osječki polumaraton na kojem je nastupio naš Siniša Jonjić. Siniša je dionicu dugačku 21,1 km pretrčao za sat i 40 minuta te time osvojio 26. mjesto u konkurenciji od 77 natjecatelja.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari