7. svibnja

Pridružite se biciklijadi “Tragom pustara”

Ivica Benić/SiB.hr

Programom je predviđena lagana vožnja uz zaustavljanje na mjestima bivših Pustara

“KORIJENI PUSTARE” Udruga za trajno svjedočanstvo o jednom vremenu uz podršku GSSR “Sport za sve” Osijek u subotu, 7. svibnja 2022. godine, u spomen na nestale pustare organizira  8. rekreativno – edukativnu biciklijadu pod nazivom “TRAGOM  PUSTARA”.

Pravac kretanja: Osijek (križanje Divaltove i Trpimirove ulice) – Gacka ulica – Vinkovačka cesta – Brijest – Josipin Dvor – Antunovac – Seleš – Orlovnjak (posjet farmi muznih krava) – Spomen obilježje Orlovnjak (paljenje svijeća) – Seleš – Salaš (mjesto budućeg muzeja na otvorenom, Pustaraški ćošak, ugao Školske i Kolodvorske ulice.

Polazak je u 9,00 sati iz Osijeka, Trpimirova ulica ispred murala Udruge ( križanje Divaltove i Trpimirove ulice ) nakon što se napravi “Milenijska” fotografija svih sudionika.

Programom je predviđena lagana vožnja uz zaustavljanje na mjestima bivših Pustara uz kratku priču o svakoj od njih.

Dolazak na Salaš ( budući Pustaraški ćošak ) predviđen je između 12.00 -13.00 sati. 

“Pozivamo vas i vjerujemo da ćete sudjelovanjem  na ovoj  biciklijadi razveseliti sva ona srca ispunjena žalom za nestalim pustarama i da ćete, kao prijatelj, zajedno s nama pomoći da se i na ovaj način sačuva uspomena na danas već u sjećanju izblijedjele, ali nikad zaboravljene pustare”, poručuju organizatori.

U slučaju kiše, biciklijada se odgađa za slijedeću subotu, 14. 5. 2022. u isto vrijeme!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari