7. travnja

Poziv na radionicu “Moje dijete GAMER?”

Davor Puklavec/PIXSELL

Radionica će se održati uživo, u prostoru Info-centra za mlade Osijek

Interaktivna radionica Moje dijete Gamer?, održat će se 7. travnja 2022. u 18 sati u prostoru Info-centra za mlade Osijek, Kralja Zvonimira 15.

Nastavljamo s radionicama u kojima će mladi (od 15 do 30 godina), ali i drugi zainteresirani (roditelji, nastavnici…) moći saznati više o iskustvu GAMING i ESPORT industrije. 

Radionicu će voditi Tanja Kaučić i Hrvoje Jugec iz tvrtke Glow Empire.

Video igre u posljednjih tridesetak godina prolaze kompleksan razvojni put i percepciju u društvu, od marginalizirane zanimljivosti i zabave namijenjene uskom krugu informatičkih entuzijasta pa do zabave za široke mase.

Interes javnosti prvenstveno je vezan uz naglašavanje mogućih negativnih učinaka, uz dominaciju tema poput ovisnosti, društvenog povlačenja i isključivanja i učenja agresivnog i nasilnost ponašanja.

S druge strane, počele su se razvijati i perspektive usmjerene prema razumijevanju pozitivne uloge videogara; pomažu rastresenosti i logici bržeg rješavanje problema, doprinose povećavanju vizualne oštrine, omogućuju upoznavanje novih ljudi…

Gdje je istina? Treba ju tražiti kroz dijalog i sagledavanje ovog fenomena sa različitih strana.

Upravo zato ova radionica nudi mogućnost roditeljima, nastavnicima i svima zainteresiranima da postavljaju pitanja, dobiju odgovore i informacije i od onih koji se bave ovim područjem – globalno rastućom gaming industrijom.

Radionica će se održati uživo, u prostoru Info-centra za mlade Osijek, s ograničenim brojem sudionika, sukladno aktualnim epidemiološkim mjerama.

Stoga je potrebno prijaviti se putem online prijavnice (do 5. travnja)  – https://docs.google.com/forms/d/12wizNlNXDqvBuZyWnZz1vycPWKFq_Cbw1-EK4bqC_-I.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari