FOTO: Hrvatska pobjednik Croatia cupa 2012.

Hrvatska je u teškoj i zanimljivoj utakmici ostvarila pobjedu u utakmici sa Švedskom, konačnim rezultatom 29:24 Ovim pothvatom hrvatska reprezentacija postala je pobjednik Croatia cupa.

Hrvatska je u teškoj i zanimljivoj utakmici izborila pobjedu u utakmici sa Švedskom, konačnim rezultatom od 29:24 Ovim pothvatom hrvatska reprezentacija postala je pobjednik Croatia cupa.

Uz odličnu igru te poticaj publike prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 15:11 za naše, ponajviše zahvaljujući sjajnim, uzastopnim obranama našeg vatrenog golmana, Mirka Alilovića (danas skupio 14 obrana), za kojeg Šveđani nisu uspjeli pronaći rješenje. Utakmica se u istom tonu nastavila i u drugom poluvremenu, dinamičnim punjenjem mreža i sa jedne i sa druge strane, no ipak sa češćim obranama hrvatske momčadi.

Što se tiče našeg sastava, današnja utakmica je odigrana u najjačem sastavu iako Balić i Vuković zbog ozljeda nisu igrali, no biti će spremni za EP koje slijedi.

Posljednji pogodak Željka Muse, popraćen je velikim pljeskom te rođendanskom pjesmom  “Sretan ti rođendan”.

Najbolji igrač turnira je Domagoj Duvnjak, najbolji vratar Mirko Alilović, a najbolji strijelac je Ivan Čupić (17 golova)!

Nakon održane press konferencije na kojoj su prisustvovali Goluža, Duvnjak i Alilović,  Goluža se zahvaljuje svima koji su prisustvovali ovom susretu, medijima s kojima je ostvarena korektna suradnja te naglašava kako na prvenstvo odlaze sa optimizmom, a u Osijeku ostaju još 6 dana kako bi se što bolje pripremili za Srbiju.

[span class=camera]Pogledajte foto galeriju s današnjeg dana Croatia cupa[/span]

Bilo je puno dobroga u nastupima naše reprezentacije, ali neke stvari nisu baš zadovoljile izbornika Slavka Golužu.

Moram reći da sam malo ljut, budući da je izostaja bolja komnunikacija između pojedinih igrača u obrani, tako da smo primili previše golova sa linije. No, moram biti zadovoljan jer smo dobili jednu Švedsku koja je bila jača nego na Svjetskom prvenstvu. Malo smo preplitko stajali u prvom poluvremenu, moramo imati maksimalnu koncentraciju svih 60 minuta. Danas nas Šveđani nisu kaznili, ali neka druga reprezentacija sigurno hoće.

Naglasio je izbornik još nešto.

Moram se zahvaliti osječkoj publci koja je sva tri dana bila uz nas, na svakom koraku smo osjetili toplinu i vidjeli smo koliko im značimo i moramo im se odužiti velikom borbenošću na Europskom prvenstvu. Znači, borit ćemo se do zadnjeg atoma, jer to su ovi ljudi zaslužili, a ako budemo takvi sigurno se ništa loše ne može dogoditi.

Reprezentacija će do odlaska u Srbiju ostati u Osijeku.

Sada su nam ključna ova četiri dana u kojima moramo popraviti sve one pogreške koje smo uočili na ovom turniru. Moramo čvrsto biti na zemlji i moramo nastojati zadržati dobre stvari, a one loše popraviti.

Najbolji vratar turnira bio je Mirko Alilović.

Najvažnije je da smo osvojili ovaj turnir, moje obrane su manje važne. Dižemo se iz utakmice u utakmicu, a sada nam ostaje da ispravimo pogreške kojih je bilo dosta, kako sa moje, tako i sa strane suigrača. Lijepo je osvojiti ovaj Croatia cup, ali najbitnije nas tek čeka, najprije Island, pa onda sve ostalo.

Domagoj Duvnjak je nakon osvajanja naslova najboljeg igrača Hrvatske u 2011. i na osječkom turniru proglašen za najboljeg.

Nije bitno što sam ja izabran za najboljeg, ako cijela momčad igra dobro, onda je i meni lakše. Forma mi je u usponu, zapravo cijela reprezentacija igra dobro. Obrana je bila dobra i mislim da smo puno napredovali u tranziciji, polukontra i kontra nam stvarno ide dobro i to sigurno moramo zadržati. Već razmišljam o startu Europskog prvenstva i utakmici protiv Islanda. Oni mijenjaju dva igrača obrana-napad i tu ćemo ih morati dobro stisnuti.
I ja moram pohvaliti navijače, ponosan sam na njih i nadam se da ćemo ih obradovati i na Europskom prvenstvu, završio je Duvnjak.

Tako je završen Croatia cup, jedini problem izborniku Goluži predstavljaju ozljede Balića i Vukovića. Ivano ima problema sa aduktorom, dok Dragu muči rame. Liječničke procjene kažu da će im trebati par dana za oporavak, ali izbornik se previše ne zamara time i kaže da će na Europskom prvenstvu igrati samo zdravi igrači.
Nadamo se da će takvi biti Balić i Vuković, jer sigurno da ova reprezentacija nije ista sa njima i bez njih.

[span class=camera]Pogledajte foto galeriju s današnjeg dana Croatia cupa[/span]

Tekst: Mirna Čulo (SiB.hr), Zoran Vujić (www.hrs.hr)
FOTO: Z. Špringer (SiB.hr) 
  

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari