Iz NK Munja

Mladi nogometaš hrabro se bori protiv tumora, organizirana humanitarna akcija za njegovo liječenje

NK Munja

Sportaš se odlučio liječiti u inozemnoj privatnoj klinici, za što mu je potrebno 18 tisuća eura, a s terapijama kreće od rujna

David Matoković 26-godišnji je nogometaš NK Munja iz Velikog Rastovca, inače rođen u Feričancima. Osim činjenice kako za klub igra već više od godinu dana, vodi i njegovu Facebook stranicu te čini sve kako bi klub iz dana u dan sve više napredovao. Od ovoga je ljeta preuzeo poziciju zamjenika kapetana ekipe, a vodi i juniorsku ekipu kluba.

“Od prvoga je dana davao cijeloga sebe u klub”, navodi Davidov prijatelj i klupski trener Antonio Garić.

Iako je izrazito mlad, Davidu je, nažalost, nedavno otkriven tumor na limfnim čvorovima. Bez obzira na to, talentirani se nogometaš i dalje bavi treniranjem, ali i zadržava vedar duh.

“David se zasad osjeća dobro. Na preporuku liječnika i svojom voljom nastavlja s treninzima i nastupima za klub dokle god je u mogućnosti. Zrači pozitivom, što je najbitnije”, govori Garić.

Sportaš se odlučio liječiti u inozemnoj privatnoj klinici, za što mu je potrebno 18 tisuća eura, a s terapijama kreće od rujna. U Velikom Rastovcu odigrat će se, stoga, humanitarna prijateljska utakmica između kluba te Davida i njegovih prijatelja kako bi se i tamo prikupilo što više potrebnog novca. Utakmica je na programu 15. kolovoza u 18 sati.

“Još jedna utakmica koju moram pobijediti, a siguran sam da hoću”, ističe David.

“Bilo kojom donacijom za Davida, pa makar ona iznosila jedan euro, pomoći ćete jednoj mladoj osobi u njezinoj najvažnijoj utakmici, a to je ona životna. Idemo pomoći Davidu jer on bi to isto učinio za nas”, dodaje Garić.

Donaciju možete uplatiti na žiro račun naveden na fotografiji, s dodavanjem naznake “humanitarna pomoć” u opis uplate.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari