mučni poraz

Igrač Osijeka na posudbi kaznio bezidejni Osijek za produženje niza bez pobjede

Matija Habljak/Pixsell

"Skidajte dresove" vikala je Kohorta na kraju susreta, a igrači Osijeka moraju se zapitati kako će izaći iz krize

Sve ono što je najavio Borimir Perković u uvodu utakmice pokazalo se kao prazna priča. Ništa nije Osijek pokazao u Gorici i domaćini su stigli do tri boda, a Osijek je produžio svoj niz bez pobjede na čak devet utakmica.

Uputili su pred kraj pristigli navijači Osijeka i uvrede svojim igračima koji su odigrali mlako i bezidejno s beskonačno puno neprisiljenih pogrešaka. Nije puno bolja bila niti Gorica, ali su uspjeli iskoristiti svoje pokušaje u završnici utakmice.

U prvome dijelu Osijek je prijetio preko Jugovića čiji udarac rukom zaustavlja Stenworden, ali je sudac Patrik Kolarić nakon VAR provjere pokazao kako se igra dalje i kako nema kaznenog udarca. Opasno su prijetili i Caktaš i Mierez, ali je dva puta blokirao Slavko Bralić koji je danas bio odličan u obrani domaćina. Malenica pak nije imao potrebe za intervencijom u prvom dijelu.

Drugi dio tekao je u sličnom tonu sve do jednog pokušaja Lovrića koji je imao zicer, ali je prepucao gol Banića. Gorica je do prednosti stigla nakon jednog ispucavanja upravo Banića čiji loptu prima Mitrović potpuno neometan te ju daje do Kristijana Fućka, još jednog igrača Osijeka na posudbi u Gorici, a ovaj od bloka iz daljine šalje loptu iza leđa Malenice.

Sve je bilo gotovo nakon još jednog udarca Pršira iz daljine koju kratko odbija Malenica, a Fućak iz blizine još jednom šalje loptu u gol. Nije slavio golove Fućak, ali slaba je to utjeha njegovim dojučerašnjim suigračima koji očito ne mogu povezati dvije dobre utakmice zaredom i održati standard koji je zazivao Perković.

Unatoč porazu Osijek je pukom srećom i dalje treći, a sljedećem kolu stiže mu Lokomotiva na rođendan 35. rođendan Kohorte u mučnoj situaciji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari