velika pobjeda

Rapsodija probuđenog Osijeka: Gol Miereza i dva Caktaša za torpediranje Rijeke

Goran Kovacic/PIXSELL

Velika pobjeda Osijeka u Rijeci i buđenje napadača

Rene Poms nije Nenad Bjelica! Stručnjak koji je do jučer imao etiketu defanzivni, danas je pokazao kakav napadački potencijal ima Osijek i potpuno uništio Rijeku na Rujevici.

Od prve sekunde krenuo je Osijek snažno i možemo reći ostavio navijače Bijelo-plavih u čudu. Prštalo je na sve strane i bilo je samo pitanje trenutka kad će zabiti. Visoki presing na Rijeku koja je bila potpuno izgubljena urodili su plodom nakon jednog prekida kojeg je izveo Caktaš, a zabio Barri, no VAR je zbog malog zaleđa poništio taj zgoditak. No, nije tu stao Osijek i jedan presing Miereza bio je dovoljan da uzme loptu domaćoj obrani, doda do Kleinheislera koji mu vraća, a ovaj napokon zabija i vrlo emotivno doživljava prekid svog golgeterskog posta. Prava je napast bio danas napadač Osijeka koji je iznudio i tri žuta kartona i ovakav Argentinac najveće je pojačanje koje je Poms mogao dobiti. Dodajmo i da je zgoditak proslavio posvetom Mariu Mihiću Mihi, klupskom glasnogovorniku koji se oporavlja od teške bolesti. >> Velika pobjeda Osijeka kroz fotografije

Ubrzo nakon gol, mogla je Rijeka do izjednačenja, ali je strašan volej igrača Rijeke odsjeo na vratnici. Brzo je to kaznio Osijek koji je krenuo u napad preko Šime Gržana koji je ubacio neometan na glavu Caktaša, a ovaj ju spremio iza gola Labrovića.

U drugom dijelu Rijeka je s par zamjena malo stisnula goste, ali nije bilo prave prijetnje za Ivušića. Sve je to kaznio Osijek koji je brzo uzeo loptu i primirio domaćine. Nejašmić je sjajno prošao kroz sredinu obrane, vratio unazad na Caktaša koji ju mirno posprema u gol.

Rijeka je nakon toga potpuno stala i predala se, a Osijek je mirno priveo ovu sjajnu utakmicu kraju. Velika je to pobjeda za austrijskog stručnjaka koji se očito neće predati bez borbe i olako predati svoju funkciju trenera. Pravo je iznenađenje napravio s uvođenjem Mihaela Žapera u srce obrane i to se pokazalo kao sjajna odluka jer danas kapetan Osijeka sjajno dirigirao igrom prema veznom redu gdje su svi bili raspoloženi i pokazali koliko mogu u utakmici gdje je nedostajalo nekoliko udarnih igrača. Osijek mora ovako nastaviti i tad će publika doći na stadion i podržati ovu ekipu koja očito može puno kad otpusti kočnice.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari