prolaz u četvrtfinale

Fiolić i Mierez slomili otpor neugodnog Rudeša u Kupu

Marko Lukunic/PIXSELL

Osijek je prvi odigrao svoj SuperSport Kup susret i prošao protiv kvalitetnog drugoligaša Rudeša

Susret Rudeša i Osijeka počeo je u rano poslijepodne, a Osijek je kao i uvijek strpljivo gradio svoju igru i čekao prave prigode.

U prvom dijelu, izmiješani sastav Osijeka imao je nekoliko solidnih prigoda, a vrijedi istaknuti udarac glavom Nejašmića nakon kornera Fiolića u 22. minuti, te slobodni udarac glavom u zadnjoj minuti, ali nije bilo dovoljno preciznosti. Rudeš je pak najopasnije prijetio preko bivšeg igrača druge momčadi Osijeka, Sekulića, koji je danas bio vrlo raspoložen za igru.

Otpor domaćina slomljen je u 55. minuti kad je nabacio Ndockyt s desne strane, a omaleni Fiolić “uletio” u kazneni prostor i glavom vrlo lijepo svladao Kralja.

Susret je u 72. zaključila akcija Pilja, koji je proigrao Ndockyta na desnoj strani, a on je opet sjajan asistent. Ubacio je odlično na glavu Mierezu čiji je udarac Kralj uspio obraniti, no lopta se odbila do našeg Argentinca koji iz blizine, ovaj puta nogom, ne može promašiti za 0:2. Napokon je prekinuo golgeterski post, ali se ubrzo nakon toga i ozlijedio i napustio igru, a možemo se samo nadati kako se ne radi o ozbiljnijoj ozljedi.

U završnici susreta Kamga je u redovima domaćina bio prava napast za obranu gostiju, ali je danas vrlo dobri mladi vratar Osijeka Barešić spriječio bilo kakvu neizvjesnost.

Osijek je ostvario najvažnije, a to je prolazak u sljedeću rundu Kupa, a u uspio je odmoriti i važne igrače za susret protiv Rijeke sljedeće nedjelje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari