pobjeda na poljudu

Bjelica: ”Ne mogu biti zadovoljan s prvim poluvremenom, ali sve što smo napravili nakon Hajdukovog gola bilo je odlično”

Ivo Cagalj/PIXSELL

Osječki kormilar je imao i pohvale i kritike, a dakako da je najzadovoljniji zbog ostvarene pobjede

Pokazalo se na vrlo zanimljivoj i sadržajnoj utakmicu u Splitu koliko je važno imati kvalitetne opcije na klupi za pričuve. Osijekov roster je takav da trener u svakom trenutku može uvesti ponekog aduta s klupe. To je svakako ohrabrujuća spoznaja za Nenada Bjelicu:

“To cijelo vrijeme govorimo. Imamo puno kvalitetnih igrača u kadru, pa i onih pet koji su ostali izvan zapisnika su mogli započeti utakmicu. Ta širina nam je donijela ovu pobjedu u Splitu. Ne mogu biti zadovoljan prvim poluvremenom koje je iz našeg kuta bilo slabo, ali je zato sve što smo napravili nakon Hajdukova gola bilo vrlo dobro. Igrači koji su ušli s klupe, kao i oni koji su završili utakmicu, stvarno su bili sjajni.”

Kontrola igre nakon obavljenih izmjena

No, nije osječki kormilar bio baš zadovoljan cijelim tijekom utakmice, dakako u kontekstu onoga što su prezentirali njegovi izabranici.

“U prvih 45 minuta je bilo sve ono što ja kao trener ne želim. Dakle, dezorganizacija na terenu, neagresivnost, daleko smo bili od protivnika uz slabu cirkulaciju lopte. Ulazak Jugovića u drugom dijelu nam je donio stabilnost ispred naših stopera, Isto tako, kada su ušli Hiroš, Bočkaj i Pilj bili smo smireniji s loptom, imali kontrolu igre i mislim da su nas ti igrači doveli do preokreta”.

Protivnik je preko lucidnog Livaje prvi došao do prednosti, no Osijek je izjednačio praktički čim je krenuo s centra.

“Kao da nam je to trebalo, da nas razbudi i da počnemo igrati nogomet koji smo trebali igrati od samoga početka i prikazivati ono što stvarno možemo. U Poljskoj nije bilo dobro, kao ni ovdje u prvom poluvremenu i to treba priznati. No, nakon sjajnog Livajinog gola gledali smo Osijek kakvog bismo uvijek htjeli vidjeti na terenu. Imamo dobru momčad, naravno da to treba iz utakmice u utakmicu potvrđivati. Nadam se da će već u sljedećoj sve biti puno bolje i s rezultatskim ishodom kao na Poljudu.”

Dečki zaslužuju maksimalnu podršku

U tjednu u koji smo ušli očekuje nas novi zahtjevni ogled, onaj uzvratni s Poljacima u 2. pretkolu Konferencijske lige.

“Godinu dana “krvarimo” za takve utakmice i žao mi je kada čitam da zbog nekih odluka Stožera za civilnu zaštitu koje nemaju veze s Klubom navijači, odnosno neki među njima, poručuju da neće doći. Sada sve to treba ostaviti po strani i dati maksimalnu podršku momčadi na terenu. Vidjelo se protiv Šibenika što nam znači kada navija 550 navijača, a kako bi to tek bilo da ih dođe 5.000. Trebamo sve poduzeti da bude što više navijača na stadionu jer ćemo uz njihovu pomoć lakše proći Pogon”, zaključio je Bjelica.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari