Potpisan ugovor o izgradnji

Kreće izgradnja novog stadiona u Belom Manastiru

Grad Beli Manastir - gradska uprava/FACEBOOK

Prvu fazu izgradnje stadiona čine izgradnja zgrade s tribinama, nove pristupne ceste, nove ograde, parkinga i pripreme za odvodnju dok će za ostale sadržaje biti potrebna prijava na natječaje ili samostalno financiranje


Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob i direktor tvrtke Zuber d.o.o. iz Višnjevca Dalibor Mihaljević danas su potpisali ugovor o izgradnji Gradskog sportskog parka koji će se nalaziti na prostoru postojećeg stadiona, koji zbog svoje dotrajalosti već duže vrijeme nije u funkciji.

Tvrtka Zuber d.o.o. iz Višnjevca za izvođača radova izabrana je u postupku javne nabave, ukupna vrijednost projekta je 27,7 milijuna kuna, a većinski dio, 75 posto, čine bespovratna sredstva Europske unije.

Stadion čini drugi dio projekta Gradski sportski park, u čijem su sklopu i Gradski bazeni, a provodi se kao dio Intervencijskog plana.

Uskoro poćinju radovi na rušenju postojećeg objekta, a rok za izvršenje izgradnje prve faze stadiona je 12 mjeseci. Grad Beli Manastir već je osigurao sve potrebne dozvole za rušenje derutnog objekta.

Prvu fazu izgradnje stadiona čine izgradnja zgrade s tribinama, nove pristupne ceste, nove ograde, parkinga i pripreme za odvodnju dok će za ostale sadržaje biti potrebna prijava na natječaje ili samostalno financiranje.

Zgradu će koristiti nogometni klubovi i Zajednica športskih udruga. Paralelno s ovim “radovima pripremat će se teniski tereni za koje će natječaj ubrzo biti raspisan”, izjavio je gradonačelnik Rob.

Glavni teren bit će izgrađen u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, paralelno s radovima na izgradnji zgrade.

Daljnje faze uređenja Gradskog sportskog parka obuhvaćaju izgradnju pomoćnih terena s umjetnom travom, rukometno igralište i drugo.
 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari