ivušić skinuo penal

Osijek želio pobjedu, ali se ispromašivao pred golom Rijeke

Nel Pavletic/PIXSELL

Nogometaši Osijeka i Rijeke odigrali su otvorenu utakmicu u kojoj na kraju nije bilo pobjednika

Osijek je u Rijeku stigao s izraženom ambicijom pobijediti i tako ostati u otvorenoj utrci s Dinamo za titulu. Nažalost, na kraju, u utakmici punoj tempa, nije bilo dovoljno preciznosti pa je na kraju susret završio s netaknutim mrežama na obje strane.

Mogao je Osijek do vodstva već u samom početku utakmice kad je prvo pokušao Pilj, ali je Galović odbio u korner, a onda i Mierez čiji pokušaj brani Nevistić.

Napadao je Osijek i u nastavku prvog dijela. Pokušao je Bohar iz daljine, ali je to bilo za malo neprecizno pokraj gola. Pokušao je još jednom Mierez u padu, ali nije uspio usmjeriti loptu prema Nevistiću.

Rijeka se nakon toga malo oslobodila, ali ni oni nisu bili puno precizniji prema golu Ivušića.

Kako Osijek nije okrunio svoju dominaciju, mogla je Rijeka to i naplatiti. Cheberko je udario po nozi Tomečaka, a Jović je pokazao na najstrožu kaznu koju je potvrdio i VAR. Srećom po Osijek, sjajno je intervenirao Ivušić. Murić je pucao snažno u njegov lijevi kut, a vratar Osijeka to čita i brani njegov udarac.

Nije Osijek stao ni nakon toga. Pokušao je opasno Lončar glavom, ali i Nevistić je danas na visini zadatka i skida čisti zicer stoperu Osijeka.

Najveća prigoda za Bijelo-plave propustio je Mierez! Bohar je centrirao zdesna, Mierez ne oklijevajući krenuo na tu loptu i s desetak metara prebacio vrata iako je pritom bio neometan!

Junak je na kraju mogao biti Pilj koji je imao još jednu dobru prigodu, ali je ona otišla preko gola.

Na kraju susreta Osijek je ostao bez Lončara koji je dobio drugi žuti karton pa ga neće biti u susretu protiv Varaždina.

Osijek je želio pobjedu u današnjem susretu, ali nije bilo preciznosti u završnici u trećem derbiju u nizu. Ostaje im tako nadati se kako će Dinamo kiksati u susretima s Hajdukom i tako si sam zakomplicirati situaciju u samoj završnici prvenstva.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari