varaždin bez prilika

Golom Žapera Osijek do prve gostujuće pobjede

Vjeran Žganec Rogulja/Pixell

Osijek u varaždinu želio samo tri boda i do njih je došao golom Mihaela Žapera u 15. minuti

U najavi susreta pomoći trener Nino Bule rekao je kako se više neće trpjeti prosječenost i kako igrači koji neće moći pratiti ritam jednostavno neće igrati. Jasna je tako bila želja trenera Osijeka danas u Varaždinu i na kraju se ona i ostvarila.

Osijek je krenuo snažno uz promjene u sastavu. Prvi su put zaigrali Mierez i Jurčević od prve minute, a njima se pridružio i Pilj pa su tako na klupi ostali Grezda, Talys i Kleinheisler koje je Bjelica krizirao i nakon prva dva susreta koje je proveo na klupi.

Pristisnuo je Osijek domaćine od prve sekunde pa su nekoliko puta opasno i prijetili u uvodnim minutama, a do vodstva su stigli već u 15. minuti kad je iz kornera ubacio Bočkaj, a na drugoj stativi skače Žaper za 0:1.

Nakon tog gola, Osijek je svjesno prepustio Varaždincima igru, ali tijekom cijelog susreta nisu uspjeli ozbiljnije priprijetiti Ivušiću. Osijek je pak svoje prigode gradio iz kontra napada, a do povećanja vodstva mogli su doći u samoj završnici susreta kad je Kleinheisler i zabio, ali je bio pola koraka u zaleđu. U posljednoj sekundi dobro je probao i Ndockyt, ali je Zelenika dobro uletio u njegov udarac.

Uzdah Nenada Bjelice nakon posljednjeg zvižduka suca Bebeka značio je olakšanje što je njegova momčad došla do tri boda, ali zasigurno i nešto glavobolje jer Osijek napadački nakon gola nije pružio partiju za pamćenje. 

Njegovoj momčadi u narednim danima trebao bi se pridružiti i dugo željeni Damjan Bohar, a oporavkom Ndockyta šire se napadačke opcije pa vjerujemo kako će se igra podizati kako vrijeme bude prolazilo.

Sljedeće kolo u Gradski vrt stiže Gorica koja je odlično krenula u sezonu i nakon tri četiri uvodne pobjede jučer remizirala pa je Osijeku potrebna nova pobjeda za priključak ka visokim pozicijama. Trenutno su bijelo-plavi na četvrtoj poziciji s sedam osvojenih bodova. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari