KRONOLOGIJA i FOTO: Rijeka – Osijek

Nogometaši Osijeka u sklopu zadnje utakmice 5. kola MAXtv Prve lige danas su gostovali na Kantridi i doživjeli težak poraz.

KRONOLOGIJA SUSRETA:

’90 kraj 

’88 dosuđen je slobodan udarac za domaćina, Kvržić je kratko gurnuo loptu do Pokrivača koji je s više od 20 metara pogodio lijevi kut ispruženog, ali ipak “kratkog” Mikulića.

’88 5:1 – POKRIVAČ

’86 imali su Osječani još jednu prigodu. Pongračić se našao u situaciji koja je puno obećavala, ali je pucao pravo u Vargića.

’83 Mišić je ubacio iz prekida, gotovo s aut linije, na prvu je vratnicu utrčao Lulić, postavio nogu i vrlo precizno pogodio nebranjeni lijevi kut nemoćnog Vargića.

’83 4:1 – LULIĆ

’81 centimetri su dijelili Alispahića od hat-tricka. Pucao je iz slobodnog udarca s 20-metara, a lopta je prohujala pokraj desne vratnice.

’80 žuti kartona za Šimuneca nakon prekršaja nad Pokrivačem.

’77 Pongračić mijenja Barišića u napadu Osijeka.

’75 posljednji puta večeras mijenja Kek: uz ovacije s tribina igru napušta Benko, a ušao je Tadić.

’71 Pokrivač odmah pokušava udarcem iz daljine, lopta prolazi pokraj lijeve vratnice.

’68 druga izmjena u riječkom sastavu: Pokrivač umjesto Zlomislića.

’66 iako Rijeka ne igra u petoj brzini, bijelo-plavi joj se ne mogu ravnopravno suprostaviti. Ipak je u pitanju (pre)velika razlika u kvaliteti.

’62 Sharbinija je zamijeno Ajayi. Prethodno je u momčadi Osijeka ušao Grgić umjesto Dugandžića.

’61 već je moglo biti i 5:0. Nesigurni Škorić je pogriješio na rubu kaznenog prostora, krasnu situaciju za pogodak imao je Kvržić, međutim, nije uspio prebaciti istrčalog Mikulića koji se ovaj puta iskazao dobrom intervencijom.

’58 odlična akcija Riječana, lopta je iz sredine stigla do agilnog Borasa na desnom boku koji točnim prizemnim centaršutem pronalazi utrčalog Benka, a ovaj u padu iz peterca pogađa mrežu.

’58 4:0 – BENKO

’54 na suprotnoj strani Benko ne pogađa glavom iz blizine, lopta je završila zamalo pokraj gola.

’50 Osječani su imali odličnu priliku da smanje rezultate. Nakon ubačaja iz kuta, Barišić je pucao glavom, a već svladanog Vargića spasila je – greda…

’46 počelo je drugo poluvrijeme uz jednu izmjenu u momčadi Osijeka: umjesto Vitaića ušao je Lulić.

’45 kraj prvog poluvremena u kojem je Rijeka potvrdila kvalitetu i praktički već završila posao u ovom susretu. S druge strane, Osijek je u svega dvadesetak minuta čak tri puta kapitulirao i doveo se u praktički bezizlaznu situaciju na ovom gostovanju.

44 nespretno istrčavanje Mikulića nije kaznio njegov doskorašnji suigrač Lešković, spašavali su gosti gotovo s gol-linije!

’42 vjerovali su bijelo-plavi da večeras mogu do rezultatskog iznenađenja, ali je Rijeka trenutno ipak prejaka za njih. Uz činjenicu da Osijek zaista ima ozbiljnih problema u zadnjem redu o čemu najbolje svjedoči brojni primljeni golovi…

’38 Dugandžić je pokušao glavom, no nije bio dovoljno precizan. Ostaje uvjerljivih 3:0 za razigrane i rastrčane domaće nogometaše.

’36 sjajnu prigodu za novi pogodak Riječana imao je Benko. U kontri je Sharbini dao idealnu loptu za centarfora domaćih koji je izbio sam ispred Mikulića, ali je pritom iskazao i dozu nonšalancije. Htio ga je prebaciti, ali je to učinio loše tako da je Mikulić spriječio još jednu egzekuciju.

’30 konačno prava šansa i za Osječane. Vargić je krivo procijenio let lopte nakon udarca iz kuta, pucao je Škorić, međutim, riječki vratar ispravio je raniju pogrešku i odlično intervenirao. Na odbijenu loptu krenuo je Vitaić na kojega je startao Alispahić, a sudac Strukan nije smatrao da je riječ o prekšaju i najstrožoj kazni iako je naš dojam bio da je pritom – pogriješio u procjeni.

’25 tek je prva polovica prvog poluvremena, a na Kantridi je već riješeno pitanje pobjednika.

’22 Opet je Alishapić bio u prodoru, a kada se činilo da će opasnost ipak biti otklonjena, Pavić je nespretno zahvatio loptu koja je opet došla do Alispahića koji je pucao, a lopta se od desne vratnice odbila u mrežu za već sada nedostižnih 3:0.

’22 3:0 – ALISPAHIĆ

’20 prednost Riječana sada je već udvostručena. Alispahić je vukao loptu kroz sredinu, proigrao Sharbinija, ovaj mu je odigrao povratnu, a riječka “sedmica” pogađa desni kut za 2:0.

’20 2:0 – ALISPAHIĆ

’15 Zlomislić je pucao, lopta je otišla iznad grede.

’10 prvi ozbiljniji pokušaj Riječana i odmah su došli u vodstvo. S više od dvadeset metara pucao je Kvržić, lopta je na puta prema vratima pogodila Benka, pa je Mikulić ostao na “krivoj” nozi i lopta je završila u mreži.

’10 1:0 – BENKO

‘9 Rijeka pokušava pritisnuti, no za sada nema ozbiljnih situacija pred Mikulićem.

‘5 prvi izravni udarac u okvir Vargićevih vratiju, Vitaić je priprijetio iz “slobodnjaka” s 35 metara, bivši vratar Osijeka nije se dao iznenaditi.

‘2 lijep je auditorij na Kantridi, skupilo se više od 6.000 gledatelja.

‘1 utakmica je počela.

Povećao se broj osječkih navijača na dijelu tribine za gostujuće tifoze, sada ih je stotinjak na istoku.

Tomo Štajnbrikner ostavio je na klupi umornog Karla Lulića koji je u prethodnim susretima bio najučinkovitiji kada su u pitanju golovi i asistencije.

Armada će biti i ovaj puta vrlo brojna, a stigao je i autobus s osječkim kohortašima koji vjerno prate našeg prvoligaša na svakom gostovanju.

Lijepo je ovog ponedjeljka na Kvarneru, temperatura 28 Celzijevih, tribine se polako popunjavanju, a na atletskoj stazi riječke mažoretkinje i orkestar limene glazbe…

Evo i jedanaestorice Riječana za koju se ovaj puta odlučio Matjaž Kek: Vargić, Tomečak, Marić, Lešković, Boras, Maleš, Zlomislić, Alispahić, Kvržić, Sharbini i Benko.

Bijelo-plavi će večeras nastupiti u sljedećem sastavu: Mikulić, Babić, Šimunec, Škorić, Pavić, Pušić, J. Mišić, Šorša, Vitaić, J. Barišić i Dugandžić.

Pozdrav s riječke Kantride, dvadesetak minuta prije početka utakmice između Rijeke i našega Osijeka!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari