NK Osijek ili NK prOsijek?

Nogometaši Osijeka završili su s još jednim pripremama i sutra nastavljaju borbu za bodove. Ambicije niti ovoga puta nisu jasne pred početak proljetnoga dijela HNL-a, ali sve će biti jasnije već sutra kada završi susret s Lokomotivom.

Hoće li doći do bitke epskih razmjera za goli život ili do borbe za pozicije u vrhu teško je reći jer su pripreme otkrile malo toga. Osijek je odigrao puno pripremnih utakmica i u niti jednoj nije briljirao, ali u niti jednoj nije do kraja razočarao. Ono što je pozitivno jest to da se sastav koji bi trebao zaigrati sutra u velikoj mjeri isprofilirao što u dosadašnjim pripremama redovito nije bio slučaj. Isto tako jedan dio igrača napustio je svlačionicu, a s obzirom na iznose njihovih primanja došlo je do znatnog rasterečenja klupskog proračuna.

Neki od njih već su pronašli nove sredine dok neki lutaju bespućima Azije u potrazi za klubom. Neki čak nisu prošli niti na probama uz sočne opaske klubova u kojima su pokazivali svoje ne/znanje. Svojevrsna je to pljuska “poznatoj” školi nogometa koja će uskoro morati doživjeti temeljite promjene ukoliko želimo uzimati igrače iz vlastitoga dvorišta.

No, vratimo se na one koji su ostali u klubu. Golmanska pozicija, čini se, zacementirana je za Karduma koji više ne prima pacerske golove, a na pripremama je obranio i jedanesterac što će mu zasigurno donijeti dodatano samopouzdanje. U obrani siguran je i Smoje, a njemu se pridružio i napokon oporavljeni Vrgoč koji bi ako ga posluži zdravlje mogao biti veliki dobitak za Branka Karačića.

Oni koji se još traže u formi Ibriks i Lukačević, morati će pronaći dodatnu energiju kako bi zadržali svoje pozicije. Obojica su do sada pokazali da znaju i mogu, ali to pokazuju prerijetko. Lukačević je od desetke koja mu je po njegovim riječima bila preveliki pritisak (!?) odlutao i ako se uskoro ne trgne mogao bi biti meta prozivanja sa Istoka, a to nikome nije ugodno.

U veznome redu posebna priča i dalje se nastavlja. Osječki tzv. fantazisti Vedran Jugović i  Srđan Vidaković pokazuju premalo za ozbiljni napredak, ali i za iskustvo koje su do sada stekli. Onaj koji je sjajno odigrao jesenski dio, nastavio je tako i u pripremama. Tomislav Šorša se od žgoljavog dječarca pretvorio u igrača koji ne staje 90 minuta i u tandemu s Dinom Špeharom biti će udarna igla u veznome redu.

Napad. Postaviti metu i pucati. Ništa jednostavnije. No ne i za igrače Osijeka. Učinak napadača i dalje mizeran i pripreme su za sve osim jednoga bile traumatične. A taj jedan, Goran Ljubojević, došao je usred priprema i pokazao da u njemu ima dinamita unatoč brojnim ozljedama i lutanjima.

Uprava ga je dovela besplatno i na tome polju zaslužuju veliki plus, a i od Gorana valja očekivati da će razveseliti sve navijače Osijeka.

Raspravljati o igri, taktici kada je u pitanju momčad Branka Karačića gotovo je bespredmetno i kao što smo već rekli sve će biti jasnije već sutra. U slučaju dobroga starta, a tu prije svega mislimo na rezultatski uspijeh, igrači bi mogli dobiti krila i na tim krilima u sljedeće dvije domaće utakmice značajno se približiti vrhu ljestvice i hipotetski se upustiti u borbu za Europu. Isto tako u slučaju negativnog rezultata slijedi novo pomlađivanje momčadi, građenje ekipe za sljedeće sezone i slične već previše puta viđene isprike.

Zato s nestrpljenjem očekujemo Godota u Gradskome vrtu i njegovo pretvaranje iz NK prOsijek u NK Osijek.

Tekst: T.M./SiB.hr


Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari