NK Osijek: Malo obećanja, puno nade!

NK Osijek danas tiše nego inače ulazi u novu sezonu Hrvatske nogometne lige. Za razliku od prošle sezone kada se cijelo ljeto najavljivala borba za pozicije koje vode u eurokupove, ove godine nema slične euforije ni tereta na leđima momčadi.

Ono što se od njih očekuje u klubu je da poprave plasman u odnosu na iduću godinu (osmo mjesto) i da konačno zaigraju u skladu s imenom kluba kojeg predstavljaju i pokušaju isprati gorak okus posljednjih (deset) godina.

Nažalost, kao i obično, Osijek i ove sezone muku muči s financijama i postoje određena dugovanja prema igračima koja bi se mogla odraziti na njihovu izvedbu na terenu.

Ljetni prijelazni rok nije donio ništa spektakularno. Klub su napustili Škorić i Pranjić koji ionako nisu igrali u proljetnom dijelu prvenstva jer su odbili korekciju ugovora tijekom zimskog prijelaznog roka, a osim njih klub su napustili i Pelaić (istek ugovora, prešao u NK Zagreb) i Čaušić koji nije bio zadovoljan sa svojim statusom u momčadi.

Glavni aduti na koje će se trener Vlado Bilić osloniti su svakako povratnici Babić i Ljubojević. Oni nisu bili potpuno spremni u proljetnom dijelu prvenstva, ali sad su s ostatkom momčadi prošli kompletne pripreme i od njih se očekuje da budu vođe na terenu i preuzmu odgovornost na sebe. Osim njih, puno se očekuje i od Šorše koji je lani bio jedan od rijetkih igrača koji je konstantno igrao na visokoj razini i to na više pozicija.

Ono što svakako treba popraviti u odnosu na prošlu sezonu je igra kod kuće gdje je Osijek lani ispustio jako puno bodova bezbrojnim neriješenim rezultatima i alibi pristupom utakmicama u stilu “i bod je dobar”. Ako žele popraviti lanjsku sramotnu statistiku da nijednom nisu pobijedili dvije utakmice u nizu moraju igrati puno agresivnije, angažiranije i sa manje kalkulacija.

Još jedan lanjski problem je bila vrlo slaba realizacija u napadu gdje je Osijek u nekim utakmicama stvarao puno prilika koje nije iskorištavao, što bi protivnik na kraju iskoristio.

[important title=Godišnje ulaznice]Nakon niza godina uprava NK Osijeka odlučila je uvesti godišnje ulaznice.

Ulaznice se mogu kupiti u prostorijama kluba u Wilsonovoj ulici i to:

utorak, srijeda, četvrtak od 8,00 – 18,00 sati i
petak (na dan utakmice) od 9,00 do 14,00 sati

Dodajmo ovome kako je potpisan i novi ugovor sa dobavljačem sportske opreme, tvrtkom JAKO sport. NK Osijek će tako slijedeće četiri godine nositi opremu ovoga dobavljača, a trenutno su u izradi dresovi posebno dizajnirani za njih. Očekuje se kako bi u njima mogli zaigrati od petog ili šestog kola.[/important]

Trenutno su na raspolaganju 5 napadača – Ljubojević koji slovi kao prvi napadač, Miličević koji igra u stilu toplo-hladno i jednu utakmicu je najbolji na terenu, a u drugoj ga nema, Barišić koji nikako da uhvati golgetersku formu, mladi Maglica koji također nije dovoljno konstantan iako sigurno ima potencijala i Prijić koji je velika nepoznanica s obzirom da je na pripremama redovito najbolji strijelac, a u prvenstvu rijetko uopće dobiva priliku da zaigra.

Što se tiče očekivanja navijača, ona su unatoč svim problemima u i oko kluba uvijek visoka i ista. Želja je da klub konačno prekine desetogodišnju sušu neigranja u euro-kupovima. Trenutno, stadion pohode samo oni najvjerniji koji su tu i kad je dobro i kad je loše, a da bi se privukao “prosječni” navijač i povećao prihod od ulaznica potrebno je napraviti puno bolje rezultate i stvoriti cjelokupnu pozitivnu atmosferu oko kluba.

S te strane će biti vrlo bitno kako će se krenuti u sezonu, a prva tri kola nude idealnu priliku za dobar start. U prvom kolu Osijek igra kod kuće protiv financijski i igrački oslabljene Rijeke, a nakon toga slijede Istra u gostima i Zagreb kod kuće. S osvojenih 6 ili više bodova bi se povećao interes navijača i očekivanja za ovu sezonu koja je kako je sam predsjednik Špehar istaknuo možda i ključna za dugoročni opstanak kluba.

[important title=HNL napreduje]Naša nacionalna liga je trenutno na Uefa ljestvici na 19. mjestu i lako je moguće da HNL u roku od dvije sezone dobije i petog predstavnika u Europi. Za to je potrebno da naši klubovi ostvare vrlo dobre rezultate ove i/ili iduće godine jer oko 15. pozicije kreću nacije koje imaju po pet i više predstavnika. To bi svakako olakšalo situaciju i Osijeku koji bi četvrtim, a moguće čak i petim mjestom u prvenstvu imao priliku zaigrati u toliko željenoj Europskoj ligi.[/important]

Tekst: Bojan Molnar/SiB.hr
Foto: SiB.hr/arhiva

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari