Bilić: Igra protiv Zagreba neće biti iznimka i u Splitu ćemo napasti

Bijelo-plavi su kvalitetnom partijom protiv Zagreba ugodno iznenadili i nemali broj vlastitih navijača. Bio je to nogomet za koji se isplati platiti ulaznicu, a takav u Gradskom vrtu nije već dugo viđen. Međutim, sada si čovjek mora postaviti ono čuveno pitanje trenera Milana Đuričića: “Možete li to ponavljati?“. Jedan bljesak bijelo-plavima neće značiti baš ništa. Podsjetit ćemo, imali su ga i u prošloj sezoni kada su na Kantridi igrački i rezultatski zgazili Rijeku (5:1), ali ukupno gledajući sezona je bila grozna. Zato ne treba sad visoko letjeti nakon “demonstracije sile” protiv Zagreba. Takav način igre, takva žestina i glad za pobjedom trebaju postojati uvijek, a ne samo povremeno. Ako bijelo-plavi budu mogli držati tu razinu u svakoj utakmici onda definitivno mogu postati ozbiljan pretendent u borbi za Europu.

I na toj se utakmici vidjelo koliko će Osijek ovisiti o Marku Babiću. Igrao je briljatno, a to još nije njegov maksimum. On se još uvijek vraća natjecateljskom nogometu.

Nije mi jasno da se i njegova igračka veličina dovodila pod znak pitanja, čudi se Vlado Bilić, trener bijelo-plavih, pa dodaje:

Ja nisam nikada sumnjao. Marku nije bilo lako proljetos i trebala mu je podrška. I sada sve to vraća, iako osobno očekujem da njegovo odlična igra protiv Zagreba neće biti lijepa iznimka već pravilo.

Zna Bilić o čemu govori. Pred njim i njegovom momčadi je mjesec dana velikih izazova. U sljedeća četiri kola svakako ćemo saznati ima li ova momčad Osijeka “herc” za velike stvari. Pred njima su utakmice s momčadima koje im baš ne leže. Sa Splitom je prošle sezone oba puta bilo tvrdo, Dinamo je stara crna mačka koju bijelo-plavi nisu pobijedili šest godina, Cibalia u Vinkovcima je uvijek bio poseban susret i tu nikada nema favorita, a Slaven Belupo je, u posljednja tri gostovanja u Gradskom vrtu, dvaput pobijedio i jednom remizirao. Vrlo izazovan raspored koji kao da je slagao najveći Osijekov neprijatelj. No, upravo u seriji tih utakmica bijelo-plavi moraju pokazati mišiće i dokazati da Zagreb nije bio samo “jedan dobar dan“.

Veselim se tim utakmicama. Mislim da imamo kvalitetu pobijediti svaku od tih momčadi. Dobro, Dinamo je daleko ispred, ali to su utakmice koje iz igrača izvlače maksimum i iznenađenje je uvijek moguće, tvrdi Bilić.

Osijek sad ima dobre preduvjete za uzlet. Vrlo dobar start, potentnu momčad, hrabrog trenera, a jedina prava nepoznanica jest mentalitet. On će u Splitu biti na kušnji. Ako Osječani tamo u susret uđu bojažljivo bit će osuđeni na propast. To je razmišljanje njihovog trenera.


Klik na sliku za više informacija

Što bismo mi trebali čekati u Splitu? Tražit ću od momčadi da napadnemo. Split je taktički vrlo snažna momčad, pa bi naš rezerviran pristup njima išao na ruku, poručuje Bilić.

Kad smo već kod čekanja dovoljno se samo sjetiti prvih 15-ak minuta iz drugog dijela protiv Zagreba. Tu je Osijek nešto čekao i izgledao je vrlo ranjivo.

[important title=Raspored u sljedeća četiri kola]4. kolo: Split – Osijek

5. kolo: Osijek – Dinamo

6. kolo: Cibalia – Osijek

7. kolo: Osijek – Slaven Belupo[/important]

TEKST: Dalibor KELER (Glas Slavonije)  

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari