Bilić: Sa žalopojkama nećemo igrati bolje; Policija: Kohorta nije pravila nerede!

Osječani su teško poraženi, ali to nije jedino zlo koje se dogodilo te večeri. 


Od nekakvog rezultatskog učinka više je stradao ugled i psiha momčadi, koja je sigurno znatno uzdrmana nakon “četiri laka komada” protiv Dinama. Sve što se teško gradilo u prva četiri kola, srušeno je u samo 30 minuta susreta protiv Zagrepčana, pa sad treba graditi ispočetka.

Ne trebamo se sad previše osvrtati na tu utakmicu. Naletjeli smo na raspoložen Dinamo u najgorem trenutku i trebamo to tako prihvatiti. Sad trebamo iskazati karakter i što prije se vratiti u normalno stanje, točnije, pronaći način da se što prije vratimo na pobjedničku stazu – kaže Vlado Bilić, trener nogometaša Osijeka.

Dinamo sigurno nije odraz prave vrijednosti Osijeka i zato bi dečki morali što prije istisnuti iz glave tu utakmicu i posvetiti se subotnjem slavonskom derbiju u Vinkovcima. To je utakmica u kojoj će “bijelo-plavi” opet moću disati punim plućima ako im “mentalni sklopovi” budu čisti.

Najbolja terapija za takva stradanja su nove utakmice, u kojima imamo priliku zaigrati dobro i pobijediti. Vinkovci su nam već prva prilika – kaže Bilić.

Osim što je momčadi stradanjem protiv Dinama uzdrmano samopouzdanje, kaptean Ivo Smoje je nakon susreta još jednom “provukaotešku financijsku situaciju, koja također ne pridonosi stabilnosti unutar svlačionice. Međutim, trener Bilić, zanimljivo, uopće se nije osvrtao na taj problem.

A što mi vrijedi pričati o tome. Nećemo zato igrati bolje. Svi smo u istim problemima, samo je pitanje tko ih kako doživljava. Osobno mislim da od javnih žalopojki nema sreće. Teško nam je, to svakako, ali zato moramo biti složni i odlučni, pa ćemo lakše preživjeti te probleme – kaže trener “bijelo-plavih”.

Koliko znamo, ovih dana (ako se već i nije dogodilo), trebala bi biti isplaćena jedna plaća, što bi atmosferu trebalo učiniti bar malo podnošljivijom. No veliko je pitanje dokad će to tako ići. U Gradskom vrtu je započet zanimljiv projekt koji obećava kadrovski stabilnu budućnost osječkog prvoligaša. Međutim, ne bude li se bar donekle riješilo pitanje financiranja, sve će se to brzo urušiti, a Osijek će opet potonuti u obični prosjek…

[blockquote]LJUBOJEVIĆ KOD PEHARCA
Goran Ljubojević otišao je jučer poznatom somatopedu Stanislavu Peharcu ne bi li ubrzao rehabilitaciju gležnja koji je ozlijedio tijekom susreta protiv Dinama.
On je zadobio distorziju drugog stupnja i prema mojim previđanjima nećemo na njega moći računati najmanje deset dana – kaže Vlado Bilić, trener nogometaša Osijeka.
Dakle, za Vinkovce je izgubljen sigurno, a nakon njih ionako slijedi prvenstvena stanka zbog reprezentacije, pa će Goran imati dovoljno vremena da se posve oporavi.
Teško nam je, to svakako, ali zato moramo biti složni, pa ćemo lakše preživjeti te probleme, kaže trener Osijeka

Bubalo: Ne može se trošiti više nego što se ima
Gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo jučer se u Perivoju kralja Tomislava dotaknuo stanja u Nogometnom klubu Osijek. Doduše, nije izričito spomenuo klub iz Gradskog vrata, ali znalo se o kome je riječ…
Posljednjih se dana stalno spominje jedan osječki prvoligaš i teška financijska situacija u njemu. A 90 posto taj klub financira Grad Osijek. Prije manje od dvije godine financirali smo ga s deset posto. Svatko mora biti svjestan da ne može potrošiti više nego što ima – kazao je Bubalo. I.Li[/blockquote]

Tekst: Dalibor KELER (Glas Slavonije)

Policija demantirala: Kohorta nije pravila nikakve nerede!

Iako je u medijima izvještavano o neredima i velikoj šteti koju su počinili navijači osječke Kohorte prije derbija u Gradskom vrtu između NK Osijek i GNK Dinamo, iz policije to izričito demantiraju.

Na žalost, u medijima je pisano, ali i prenošeno na radiopostajama, da su pripadnici Kohorte napravili velike nerede, što nije točno. Prolazak te navijačke skupine iz Tvrđe prema stadionu bio je u normalnom tonu. Ovaj put utakmica je protekla mirno i nije nastala nikakva šteta. Nereda nije bilo – rekao je Marko Ćaleta, iz ureda za odnose s javnoću u PU osječko-baranjskoj.

Požar u kojem je zapaljeno stablo bora na srednjoškolskom igralištu, koji se dogodio u vrijeme odigravanja utakmice, ne povezuje se s osječkim navijačima. Također petarde jesu bacane, ali nisu bačeni tzv. topovski udari.

Podigli smo osam optužnih prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, a protiv jedne osobe i zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru – dodaje Ćaleta.

Tekst: S.Lacić (Glas Slavonije)
Foto: SiB.hr 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari