3.HNL Istok: BSK osigurao naslov jesenskog prvaka

Dva kola uoči završetka jesenskog dijela sezone bjelobrdski je BSK na najbolji mogući način otklonio i teorijske dvojbe oko toga tko će zimovati na vrhu!

Pobjedom u etapnom derbiju protiv vrlo dobrog Oriolika (1:0), koji je bio ravnopravan nešto oslabljenom domaćinu, za kojeg je ponovno igrač odluke bio Marijan Nikolić, postigavši jedini pogodak te se tako još više učvrstivši na vrhu liste strijelaca.

Štićenici trenera Davora Rupnika mogli su si prekjučer čak priuštiti i prvi sezonski poraz pa da, također, osvoje jesensku titulu, budući da neposredna pratnja nije izvojevala prvu od tri zaključne pobjede uz koje bi eventualno ona mogla na vrh. A to se znalo već dan prije (subota) budući da je županjski Graničar remizirao u Đakovu kod istoimenog domaćina (1:1), dok je Belišće, nakon tri u nizu pobjede, ostavilo sve bodove našičkom “fenjerašu” (1:0), koji se očito nije predao te se može očekivati buduća velika borba za izbjegavanje dvije ili tri ispadajuće pozicije.

I većina ostalih iz toga miljea najavljuje bolje dane, a subotnji je za Vukovarce bio najbolji u tekućoj sezoni jer su Višnjevčane, uz hat-trick Saše Šesta, ispratili uvjerljivo poražene (4:0), što je bio samo treći puni uspjeh lanjskog drugoligaša koji sada predvodi i treći jesenski trener Ivica Radoš. Time su Vukovarci u poretku preskočili osječku Olimpiju, koju je novi trener, Zvonko Knez, sada posložio, o čemu svjedoči remi u Antinu (1:1), odakle gosti, inače, rijetko odnose bilo što.

Osječani, dakle, mogu optimističnije očekivati nastavak borbi, što se ne bi moglo reći za Lipičane, koji već osam rundi ne znaju za pobjedu, a spašeni domaći bod od solidne Croatije (1:1) tek im je četvrti u tome razdoblju, tako da razloga za zabrinutost i te kako ima!

Slično kao i u otočkom taboru, koji je najavio buđenje pa potom doživio dva uvjerljiva poraza, premda od viskopozicioniranih sastava. Kolo prije kod kuće od BSK-a, a prekjučer u Slobodnici (4:1), uz čiji se uradak tamošnji istoimeni domaćin privukao tabličnoj “vrhuški”.

U gornji se dom istodobno ubacila cernička Mladost svladavši kod kuće u lokalnom derbiju pleterničku Slaviju (2:1), pri čemu su domaćini postigli sve pogotke! Prvu loptu ubacivši u vlastitu mrežu, a zatim dvije lopte u protivničku, što je Slaviji donijelo treći uzastopni poraz!

D. Lekšan (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari