FOTO: Penal, isključenje, sudac i promašene prilike za poraz protiv Zadra

Sve navedeno u naslovu srušilo se danas na Osječane u Zadru. Unatoč obranjenom penalu, Osijek je poražen sa 2:1.

Sve navedeno u naslovu srušilo se danas na Osječane u Zadru. Unatoč obranjenom penalu, Osijek je poražen sa 2:1.

Osijek je u utakmicu ušao sa najavom da će Zadrane pokušati pobijediti na način sličan onome kako je poražena Lokomotiva. Nažalost, nisu u tome uspjeli, a ponovo je jedan od glavnih razloga za to bila nepreciznost u napadu. Ljubojević je tako u prvome poluvremenu svojim najjačim oružjem u ovoj polusezoni, glavom, zapucao dvije lijepe prigode.

Tragičar za Zadar u prvome dijelu bio je Santini. Prvo je u jednoj prilici prebacio vrata Karduma, da bi zatim Kardum obranio i njegov udarac sa 11 metara. Ibriks je rukom zaustavio jednu loptu, a danas iznimno loš sudac Strahonja, pokazao je na bijelu točku. Kardum čita Santinija i drži Osijeku igri. Nažalost, ne zadugo jer na scenu ponovo stupa Strahonja. Gavrić u 43. minuti izbija jednu loptu na centru ispred domaćeg igrača, a sudac mu neobjašnjivo pokazuje drugi žuti, odnosno crveni karton.

Već u 46. minuti Zadar dolazi u vodstvo. Mršić je ubacio, a Con zabija za 1:0. Nakon gola, iako sa igračem manje, Osijek se ne brani, ali su njihovi napadi bezuspješni. Sve u svemu, nije to bilo dovoljno da se rezultat promjeni, a točku na i stavio je u 90-toj minuti Luka Begonja. Do kraja, Maglica, koji je zamijenio Babića, uspijeva smanjiti na 2:1, ali je odmah nakon toga sudac označio kraj susreta.

Novo je to posrtanje i samo zahvaljujući ostalim rezultatima još uvijek zadržavanje na petome mjestu. Slijede kup susreti protiv Rijeke pa je to prigoda da se ova sezona ipak spasi.

Tornado tišinom, a Kohorta porukom odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

Susret je počeo minutom šutnje, a prvih 20 minuta proteklo je u tišini od strane domaćih navijača koji su na taj način odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje. S druge strane 10-ak Kohortaša koji su stigli na Stanove porukom je obilježilo ovu iznimno tragičnu obljetnicu.

Tekst: Tomislav Maltašić (SiB.hr)
FOTO:
Maja Ravlić (SiB.hr) 
 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari