Vlado Bilić analizira polusezonu Bijelo-plavih

Nogometaši Osijeka prvi dio sezone odradili su vrlo korektno. Ako se u obzir uzmu svi objektivni problemi koji su ih pratili tijekom jeseni konačna ocjena jednostavno mora biti prolazna.

Trener Vlado Bilić, po starom osječkom običaju, dočekan je s dosta skepse, ali je zajedno sa svojim stručnim stožerom još jednom dokazao da se osječki prvoligaš bez straha može oslanjati na vlastiti sturčni kadar. Peto mjesto u prvenstvu i plasman u polufinaleplasman u polufinale hrvatskog Kupa postignuća su koja zaslužuju respekt, a treba i reći da su bijelo-plavi pružali gledljive igre.

Ozljede remetile ritam

Jasno, oscilacija je bilo, ali to su posve normalne stvari u polusezoni koja traje puna četiri mjeseca.

Globalno gledajući, možemo biti zadovoljni. Šteta je što smo kod kuće izgubili neke neplanirane bodove. Kad bismo na kontu imali tri-četiri boda više zadovoljstvo bi bilo potpuno. Ovako nam ostaje da u proljeće pokušamo nadoknaditi propušteno ove jeseni, kaže Vlado Bilić, trener osječkog prvoligaša.

On i momčad djelovali su u vrlo specifičnim uvjetima. Financijska kriza remetila je raspoloženje.

Nije lako živjeti i raditi u takvim okolnostima jer se na treninzima osjetilo da dečki nisu uvijek do kraja fokusirani na rad. Međutim, izdržali smo nekako i treba ih zato pohvaliti.

Bilić je tijekom jeseni uspio standardizirati momčad, što je jako važna stvar. Nije lutao i to je svakako pridonijelo da momčad dobije jasnu fizionomiju i prepoznatljivost. Ipak, ideje su mu značajno remetile ozljede koje su pogodile baš onaj dio momčadi u kojem je Osijek najtanji u izboru – vezni red.

Šteta je što se već na samom startu sezone, na duže vrijeme, ozlijedio Vedran Jugović, kasnije se isto dogodilo i Srđanu Vidakoviću koji je do tog trenutka igrao vrlo dobro. Još ranije smo izgubili Hrvoja Kurtovića i Milana Pavličića, a sve to mi je suzilo mogućnosti u veznom redu. Ne garantiram da bismo imali bolji rezultat s njima, ali čovjek se mora zapitati kako bi to izgledalo da su mogli igrati.

Muke s “davljenicima”

Loša stvar u minuloj polusezoni bile su utakmice protiv momčad s dna tablice. Iz Osijeka su bodove odnosili Lučko, Varažadin, Šibenik. Gubilo se od Karlovca, a to je prilično ojadilo navijački puk.

U tim utakmicama u Osijeku smo bili daleko bolji suparnik, ali nismo realizirali svoje prilike. Sjetite se Babićevog promašaja za pobjedu protiv Lučkog, pa neiskorištenog jedanaesterca protiv Šibenika. Nije nam baš ni sreća često bila saveznik. Zasluženo smo poraženi samo od Karlovca jer smo taj susret odigrali loše.

Jesen je u arhivi, pogled već ide prema neizvjesnom proljeću. Rezultatski ono će biti izazovno, ali klub je u ozbiljnim organizacijskim problemima.

Nadam se da će se naći čovjek koji do neke mjere konsolidirati stanje u klubu. To bi bio pravi poticaj. Mislim da u normalnijim okolnostima ova momčad ima još mjesta za napredak. Ponekad nam nedostaje malo drskosti u igri, još ne znamo do kraja iskoristiti respekt kojeg većina suparnika u početku iskaže prema nama. Ima još nekih detalja koje možemo unaprijediti i to ćemo pokušati učiniti tijekom zimskih priprema, zaključuje Bilić.

Vlado je mnoge stvari koje je obećao uspio i ostvariti. Globalno, za posao koji je odradio ove jeseni Bilić svakako zaslužuje palac gore.

[blockquote]REALIZACIJA JE MOGLA BITI BOLJA
– Opet nismo imali igrača koji će zabiti bar 10 pogodaka ove polusezone. Očekivao sam bi nam Ljubojević mogao donijeti taj dio. Postigao je upola manje, a nedostaje nam svakako i Miličevićev veći doprinos u tom dijelu. Općenito nam je realizacija mogla biti bolja, kaže Bilić.
Moram istaknuti odličnu suradnju sa stožerom. Moji pomoćnici Tomislav Priegl i Goran Popović dali su pun doprinos u idejama i radu, kaže Bilić.
REVIZIJA IGRAČKOG KADRA
– Sigurno ćemo provesti ozbiljnu analizu igračkog kadra. Na nekim pozicijama imamo previše “istih” igrača i to nam nije potrebno. Na popisu imamo 30 imena, što je previše. Jasno, prvo treba vidjeti kako će se razvijati stvari u prijelaznom roku, hoće li nas netko napustiti.[/blockquote]

Dalibor KELER (Glas Slavonije)
 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari