Žitnjak: Prioritet je rezultat, zato je najvažnije zadržati momčad na okupu

Osječki prvoligaš valjda nikada u povijesti nije bio pasivniji u jednom prijelaznom roku negoli je to slučaj ove zime. Dobro ili loše? Iskreno, smatramo to dobrim jer je u zimskim prijalznim rokovima Osijek rijetko kada osnažio svoje redove.

Češće se događalo da mu odu važni igrači. Ako ćemo tu pasivnost promatrati iz tog kuta onda je to uredu. Bijelo-plavi će u proljetnom dijelu sezone imati ozbiljnu mogućnost dohvatiti Europu nakon 10 godina, pa će treneru Vladi Biliću svakako pomoći spoznaja da će na okupu imati iste snage kao i jesenas, još i ojačane povratkom ozlijeđenih igrača (Kurtović, Jugović). Ipak, dok god prijelazni rok traje ne treba prekrižiti mogućnost da netko i napusti Gradski vrt. Bilo je nekih priča oko Tomislava Šorše i Gorana Ljubojevića, ali kako su krenule pripreme one su utihnule.

U ovom trenutku nemamo nikakve konkretne ponude za naše igrače. S obzirom na to da imamo visoke rezultatske ambicije u nastavku sezone ne bi niti bilo dobro da nam ode netko od igrača iz udarne postave. Jasno, s druge strane jedan malo bolji transfer bismo prihvatili s obzirom na nedostatak novca. Ipak, u ovom trenutku prioritet nam je napraviti rezultat i zato je dobro što je velika vjerojatnost da ćemo ostati na okupu, kaže Miroslav Žitnjak, sportski direktor NK Osijek.

Treba znati i još jednu stvari. Prijelazni rok završava 31. siječnja, ali to se odnosi samo na europske klubove. Rusi, Kinezi, Bliski i Daleki Istok imaju nešto duže rokove (do polovice ožujka), a to su destinacije koje pokazuju više zanimanja za hrvatske igrače nego Europa. Dakle, ni kraj siječnja ne mora značiti da će Osijek zadržati sve svoje adute. Ipak, bilo bi i te kako dobro da se to dogodi jer Osijek je u polufinalu Kupa i ako okolnosti budu očekivane (plasman Dinama u finale Kupa nap.a.) do osiguravanja izlaska na europsku scenu treba mu jedan korak koji u sebi sadrži eliminaciju Cibalije. Nije to lak posao, ali nije ni nemoguća misija. Osim toga ne treba prekrižiti ni prvenstvo jer treće mjesto je daleko pet bodova, a to je definitivno dostižno.

Jasno, kad smo već kod prijelaznog roka treba, onako, usput pitati hoće li možda neko novo lice aterirati u Osijekovu svlačionicu.

To nije objektivno u ovom trenutku, kratko će Žitnjak. Popričao je on s Igorom Budišom koji zatvara poziciju lijevog bočnog, ali nije mu imao što ponuditi. Klub još nema čelništvo, a u takvim okolnostima nemoguće je realizirati bilo kakve dolaske. Možda je ovakvo stanje u Gradskom vrtu došlo u nezgodnom trenutku jer ove zime je, kao rijetko kada, tržište nudilo dosta zanimljivih igrača koje se moglo dobiti bez odštete. Neki od njih bi sigurno bili pojačanja za Osijek, ali…

[blockquote]PRIJIĆ I KAĆUNIĆ NA PROBI U TATABAYNI

Igor Prijić i Toni Kaćunić koji su na početku zimskih priprema otpisani iz osječkog prvoligaša pokušat će sreću pronaći u inozemstvu.

Otpisali smo ih, ali s obzirom na to da su oni igrači pod ugovorom naša je dužnost voditi brigu o njima. Tako smo im ponudili mogućnost da se nametnu mađarskom drugoligašu Tatabayni. Riječ je o klubu koji je podružnica Videotona, a njih dvojica će provesti određeno vrijeme na njihovim pripremama u Istri. Nadamo se da će se uspjeti nametnuti, kaže Miroslav Žitnjak, sportski direktor NK Osijek.

O kondicijama mogućeg transfera još se ništa ne zna, ali valja pretpostaviti da će ih Osijek pustiti bez odštete u zamjenu za oprost dijela i cijelokupnog duga koji ima prema njima dvojici.[/blockquote]

Tekst: Dalibor KELER (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari