NK Osijek zasad zadovoljava četiri od pet UEFA-inih uvjeta

Proljetni dio sezone HNL-a je pred vratima, a osječki prvoligaš još uvijek živi u debeloj neizvjenosti. Čelništva nema pa je najveći organizacijski dio na leđima v.d. direktora Valentine Koprivnjak, koja se bavi najosjetljivijom stvari - financijskom konsolidacijom kluba.

Upravo taj dio kod navijača izaziva najveću jezu jer je Osijek nakon dugo vremena na rezultatskom planu samo na korak do Europe, ali može se dogoditi da ostvareno na terenu bude – “uzalud vam trud svirači”, jer su bijelo-plavi u nezavidnoj financijskoj situaciji. UEFA je u posljednje vrijeme i te kako zaoštrila te financijske kriterije, a koliko god to sporo išlo, naputci iz krovne nogometne organizacije malo pomalo zaživljavaju i kod nas.

I baš su oni izvor strahova da Osijek, ako rezultatski bude izborio pravo nastupa u Europi, tu veliku scenu neće vidjeti zbog problema u poslovanju. U posljednje vrijeme o tome stiže malo informacija, ali to ne znači da se ne radi ništa. Baš suprotno, poduzete su opširne akcije koje bi trebale stvoriti uvjete za preoblikovanje kluba, a samim tim i mogućnost za izdavanje licence za natjecanje.

Pogreška je razdvajati uvjete za izdavanje licence za HNL i Europu. Nema tu nikakvih razlika. Rok za predaju dokumentacije za četiri od pet kriterija bio je 31. siječnja. Do tog datuma morali smo podnijeti sportski, infrastrukturni, administrativno-stručni i pravni dio papirologije. Tu zadovoljavamo uvjete, a za najvažniji, financijski, dio posljednji rok za predaju je 15. ožujka. Dakle, još imamo 20-ak dana vremena – kaže Valentina Koprivnjak, v.d. direktora NK Osijek.

Dakle, histerija koja se stvorila oko toga da Osijek neće imati uvjete za licenciranje malo je preuranjena, ali ipak opravdana. Posljednjih dana pojavile su se informacije da je NK Osijek na dobrom putu da se riješi pitanje najvećih vjerovnika, točnije, obitelji Novalić, ali Koprivnjak o tome nije željela govoriti.

Sutra ćemo organizirati press konferenciju na kojoj ćete dobiti sve podatke. Bit će i nekih iznenađenja – tajanstvena je v.d. direktora.

Zgodno, ali iznenađenja mogu biti dobra i loša. Kakva su njezina?

Najlošije je da klub ode u stečaj, a to nije moja vizija budućnosti NK Osijek. Napravili smo puno, ali i dalje sam oprezna kada je u pitanju konačan ishod.

Navijače zanima samo jedno. Hoće li Osijek, ako je izbori na travnjaku, vidjeti Europu sljedeće sezone?

Nadam se pozitivnom rješenju. To je sve što sam sada spremna reći – zaključuje Koprivnjak.

I to je u ovom trenutku dovoljno da bar djelomično rastjera crne slutnje.

Ako se pitanje svih vjerovnika i riješi pozitivno, ostat će pitanje tekućeg dugovanja, koje su u Gradskom vrtu transferima Ivana Karduma i Gorana Ljubojevića nešto smanjili, ali ono je i dalje velik uteg. Vjerojatno baš u njegovom rješavanju ključ je uspjeha akcije stablizacije NK Osijek…

[blockquote]DANAS PROTIV SLAVONCA
Nogometaši Osijeka danas će odigrati posljednju test-utakmicu prije starta proljetnog dijela sezone. Su parnik će im biti županijski prvoligaš Slavonac iz Tenje. Utakmica se igra danas u 14 sati na pomoćnom terenu Gradskog vrta s umjetnom travom.
NA SPLIT BESPLATNO
Vrata stadiona u Gradskom vrtu za susret protiv Splita koji se igra u nedjelju, 26. veljače, u 15 sati bit će širom otvorena. U NK Osijek odlučili su se na taj potez zbog činjenice da na stadionu, zbog vremenskih uvjeta, nisu u mogućnosti gledateljima ponuditi optimalne uvjete pra ćenja utakmice.[/blockquote]

Dalibor KELER (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari