Kohorta: Svi na stadion!

Potaknuti situacijom u našoj svetinji osjećamo se dužnim reći nekoliko riječi o trenutnoj situaciji, u nadi kako ćemo probuditi barem mrvicu optimizma u ovim teškim okolnostima...

Navjerniji osječki navijači izdali su priopćenje povodom nedjeljnje utakmice sa Splitom i cijelokupne situacije u klubu. Prenosimo ga u cijelosti:

Potaknuti situacijom u našoj svetinji osjećamo se dužnim reći nekoliko riječi o trenutnoj situaciji, u nadi kako ćemo probuditi barem mrvicu optimizma u ovim teškim okolnostima…

U nama ne umire nada za spas jednog od najvećih brandova i simbola grada Osijeka. Za NK Osijek se rađa, živi i umire, plače se i tuguje, je li moguće da u našem gradu nema kapaciteta i volje za rješenje financijske situacije i svjetliju budućnost?

Svi navijači i simpatizeri kojima je Osijek u srcu imamo obavezu i dužnost obraniti ono što je naše i ne dozvoliti ni u kojem slučaju ispadanje našeg kluba u niže rangove. U nama nikad neće umrijeti nada za uspjeh opljačkanog simbola Slavonije, koji se trenutno nalazi u poziciji bez uprave i rukovodstva. Jer kakav bi ovaj grad bio bez svojih simbola, bez tramvaja, HNK, Drave, Promenade, Bijelog mosta, NK Osijeka?

Svjesni smo teške ekonomske situacije u državi, ali nikako ne možemo razumjeti da klub koji je bio sinonim za dobra radna mjesta s dobrom plaćom, službenim autima, menadžerskim ugovorima i raznim beneficijama spao na ovako niske grane i žalosno je što u današnjoj situaciji nitko ne želi primiti se posla vezanog uz NK Osijek. Teško je vjerovati kako nitko nije odgovarao za situaciju u koju je klub trenutno doveden. NK Osijek nije zaslužio da bude predmet političkih prepucavanja, koje služe za postizanje političkih bodova i nečije privatne interese. Zbog toga šaljemo zadnji apel za spas, Gradu, Županiji, gospodarstvu, nitko ne može ostati ravnodušan na ovu situaciju jer za Osijek se daje i zadnja kuna, stoji se na kišu i snijegu. Hoćemo li uništiti ono što su generacije pored Drave stvarale? Hoćemo dozvoliti da nestanu majstorije Grnje, Lukačevića, Majera, Bjelice…

Hoćemo li dozvoliti da kroz povijest toliko željena Prva liga samo tako ne stane. Mi imamo ono o čemu su naši stari mogli sanjati, osječki nogometni klub u elitnom nogometnom natjecanju u slobodnoj državi i ne namjeravamo tek tako dopustiti da to isčezne! Naš grad je sinonim nepokorenosti, stoga i naš klub mora zauzeti identičan stav i ne dopustiti pokoravanje pred nikim!

Stoga, Osječani uputimo se u nedjelju u 15h svi na stadion i podržimo naše momke na terenu u novoj polusezoni i borbi za nova 3 boda! NK Osijek – RNK Split, nedjelja 15h Gradski vrt!


Kohorta Osijek


Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari