U Maksimiru će ipak zaigrati i Marko Babić

Brojni problemi su opet svratili u Gradski vrt! Trener Vlado Bilić baš se fino "zabavlja” sa sastavljanjem momčadi za subotnji susret protiv Dinama jer je ostao bez još trojice standardnih prvotimaca.

Nakon što je već nakon susreta sa Splitom sa žaljenjem mogao konstatirati da su mu s popisa otpali Zoran Kvržić zbog crvenog i Vedran Jugović jer je dobio treći žuti karton, jučer se definitivno oprostio i od Josipa Lukačevića.

On ima ozbiljnih zdravstvenih problema i neće ga biti najmanje tjedan dana, a ako se bude morao podvrgnuti operativnom zahvatu, neće ga biti i duže – priopćio je Vlado Bilić, trener osječkog prvoligaša.

Čovjek je već oguglao na te stalne probleme s izostancima najvažnijih igrača, pa ga najnovije loše vijesti nisu previše uzbudile.

Što ću? Kemijati, što drugo – mirno je rekao Bilić.

To više nije ni kemija već alkemija, a u svemu je možda i dobro što Osječane očekuje “najlakše” gostovanje protiv Dinama u Maksimiru. “Bijelo-plavi” su u posljednje četiri godine osvojili ondje samo jedan bod, a da pri tome nisu zabili nijedan pogodak! Posljednji sretnik bio je Ante Vitaić 18. travnja 2008. godine. On je tada zabio dvaput, ali je Osijek svejedno poražen (3:2).

Bar tu tradiciju možda srušimo u subotu – opet je miran Bilić.

Nitko nije lud u Gradskom vrtu da se uoči tog susreta razmeće velikim najavama. Osim toga, Bilić ima mnogo važniju zagonetku, a ona glasi — kako uopće složiti momčad? Da bi u tome uspio, morao je pribjeći radikalnim potezima.

Iako još nije posve spreman, utakmicu će početi Marko Babić, pa koliko izdrži – kaže šef struke “bijelo-plavih”.

Gubitak Lukačevića mogao je poremetiti i prvobitne planove za nadomještanje Kvržića na desnoj strani.

Ostajem pri tome da će na desnom krilu zaigrati Ivan Ibriks, a leđa će mu zatvarati Branko Vrgoč. To smo isprobavali na treninzima i nije uopće loše izgledalo. Lijevi bok ćemo zatvoriti s Bubalom ili Aleksićem – otkriva osječki strateg.

To će Ibriksu biti prvi put otkako je u zimu 2009. godine stigao u redove “bijelo-plavih” da na službenoj utakmici zaigra, a da nije desni bek. Zanimljiva ideja, kao i ona s kojom se Bilić planira suprotstaviti Dinamu.

Treba nam brza tranzicija iz obrane u napad, a smatram da Ibriks može dobro odgovoriti tom zahtjevu. Imamo brzu i pokretnu momčad i to ćemo pokušati maksimalno iskoristiti – kaže Bilić.

Ideja je u redu, ali mnogo će važniji biti onaj psihološki trenutak. Pitanje je vjeruje li momčad da može iznenaditi Dinamo. Ako je odgovor potvrdan, onda Osijek i ima izgleda u Maksimiru, a ako nije, onda se, kao što je u povijesti to često bio slučaj, s bodovima mogu oprostiti već danas.

[blockquote]Kvržiću dvije utakmice i 4.000 kuna kazne
Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević donio je odluku o kažnjenim klubovima i igračima u 19. kolu prvenstva HNL. Igrač Osijeka Zoran Kvržić zaradio je dvije utakmice neigranja i 4.000 kuna kazne zbog udaranja suparničkog igrača u susretu sa Splitom.[/blockquote]

Tekst: Dalibor Keler (Glas Slavonije)
Foto: SiB.hr arhiva

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari