Najava: NK Osijek – NK Karlovac

Ovo sad već mora biti frustrirajuće stanje za stručni stožer NK Osijek. Govorimo o mogućnostima kod sastavljanja momčadi jer novi se lijepe na stare probleme.

Sad je u outu Lukačević zbog tri žuta kartona, Šoršin je zglob u longeti i nema gotovo nikakvih izgleda da će zaigrati u subotu, a “blesirano” je i koljeno Dine Gavrića. Zbog svega toga trener Vlado Bilić ima apsolutno pravo udaratiglavom o zid. Međutim, on je kao i uvijek čvrst.

Na to se moralo računati. Dobra je vijest da su Lešković i Pušić svojim angažmanom kada su ušli s klupe dali do znanja da mogu unijeti preokret – počeo je iznositi svoje misli trener “bijelo-plavih”.

Nakon utakmice u Kranjčevićevoj hodao je okolo kao “ranjena zvijer”, nezadovoljan igrom pojedinaca. Tada je čak najavio i promjene u momčadi, ali danas je, valjda i zbog tih silnih problema koje ima, ublažio stavove.

Znate da teško mijenjam udarnu momčad. Istina, nisam baš bio najzadovoljniji predstavom pojedinih igrača, ali nitko nije bio baš toliko loš da bi ga trebalo sad mijenjati. Jedina dvojba odnosi se na lijevi bok, Lešković ili Aleksić – kaže Bilić.

Ako imamo pravo, mi bismo glasovali za Aleksića. Zašto? Ne zato što je bolji od Leškovića, nego zato što mu je to prirodna pozicija, pa nek’ juri momak. Lešković se sve više pretvara u Branka Vrgoča. Njih dvojica služe za “lijepljenje rupa” u momčadi, a to ne pomaže njihovom napretku i brzom snalaženju u igri. Nije lako stalno mijenjati pozicije, koje k tome nose vrlo različite zahtjeve. Uostalom, ako je zaslužio igrati, a Lešković je sve bilže tom statusu, onda to treba biti na njegovim prirodnim pozicijama, a one su vezane uz centralne defenzivne dijelove momčadi (stoper ili zadnji vezni). No ovo je sve obično lamentiranje jer će na kraju dana odluka biti samo Bilićeva i treba je poštovati.

Nažalost, ima još loših vijesti. Znate li što još jako frustrira uoči subotnjeg ogleda protiv Karlovca?

Činjenica da im Osijek u pet utakmica još nije zatresao mrežu?! Izborili su “bijelo-plavi” tek jedan remi, a čak su četiri puta poraženi. Nevjerojatno, ali istinito. “Bijelo-plavi” ponekad znaju padati baš na čudnim suparnicima. No sad su, valjda, odlučni da ta neugodna prošlost bar dijelom nestane.

Napaljeni smo na taj susret, a nekoliko je razloga za to. Prvi, jer nam trebaju bodovi da se što prije odmaknemo iz opasne zone u kojoj smo se našli. Bodovne razlike su jako male i prema dolje i prema gore, a to se najbolje rješava pobjedama. Tri boda u takvim okolnostima znatno popravljaju stanje na tablici. Drugo, ta čudna tradicija da Karlovcu nikako ne uspijevamo zabiti pogodak. Vjerujem da ćemo to sada prebrisati i to ne sa samo jednom nego i s više lopti u njihovoj mreži – kaže Vedran Jugović, veznjak osječkog prvoligaša.

Dio tih prijetnji koje je odaslao mogle bi ovisiti i o njegovoj igri i raspoloženju. On ove sezone još nije uspio upisati nikakav konkretan učinak. Ni pogotka, ni asistencije, iako se mora priznati da je jesenas dugo bio ozlijeđen. Zato je sad vrijeme da se krene. Utakmica protiv Karlovca prva je u nizu onih koje Osijek jednostavno mora dobiti ako želi izbjeći dramatičnu završnicu sezone. Bod osvojen u Kranjčevićevoj je dobar poticaj, ali sa statusnog aspekta kada je riječ o osiguravanju opstanka, nije riješio baš puno. Zato – Karlovac, sutra, mora pasti!

[blockquote]Vedran Jugović
Trebaju nam bodovi da se što prije odmaknemo iz opasne zone. Bodovne razlike su jako male i prema dolje i prema gore, a to se najbolje rješava pobjedama.
Lešković se sve više pretvara u Branka Vrgoča. Njih dvojica služe za “lijepljenje rupa” u momčadi, a to ne pomaže njihovom napretku.[/blockquote]

Utakmica počinje sutra u 16h. ULAZ BESPLATAN!

Dalibor KELER (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari