Međužupanijska liga OS-VK: Grafičaru osječki derbi

Poslije subotnjo-nedjeljnih utakmica 19. kola razvidnije je postalo da će se za prvaka i budućeg trećeligaša borba voditi između Zrinskog i Bedema jer je trećeplasirani Jadran sada ozbiljnije zaostao za tim vodećim tandemom!

Razlog je poraz sastava iz Gunje kod “fenjeraša” u Donjem Miholjcu, gdje je promjena trenera odmah donijela plod te je Jedinstvo uhvatilo priključak s momčadima neposredno ispred. I drugoplasirani je Bedem posve uhvatio priključak s liderom iz Tordinaca, koji je remizirao kod ugrožene Elektre u Osijeku, gdje su oba pogotka postigli gostujući nogometaši, ali jedan u vlastitu mrežu koju domaćin kasnije nije uspio sačuvati.

Jednom je bio svladan i vratar dobrostojećeg Vuteks Sloge u Ivankovu, čiji je realizirani jedanaesterac donio Bedemu tri boda, a strijelcu Raić-Sudaru poravnanje na vrhu u tome poretku.

Jedanaesterac je odlučio i pobjednika u Čepinu, gdje su time istoimenom domaćinu ostali u kući prijeko potrebni bodovi koji trenutačno neće nedostajati pristiglom Fruškogorcu.

A izgubljeni u osječkom gradskom derbiju mogli bi u konačnici i te kako nedostajati Metalcu u ostajućoj borbi, ali koji ni nema za čime žaliti jer je Grafičar Vodovod bio znatno uvjerljiviji i mirno se smjestio pri vrh tablice.

Etapno, pak, najuvjerljiviji bili su nogometaši vukovarskog Vupika, koji su iz Bobote solidni Torpedo poslali u Kuševac s pet lopti u mreži, s koliko se, uz jedan dani, vratila i niskoplasirana Valpovka iz Nuštra, gdje je Nosteria zadržala domaću proljetnu maksimalnost uz tri uvjerljive pobjede koje su joj donijele visok, ugodni tablični status.

Nakon, pak, premijernog domaćeg poraza Sladorana je osvojila sedam bodova, od kojih su posljednjih šest osvojeni u Županji, odakle se u subotu feričanački FEŠK osjetno poražen vratio kući, tako postajući najneučinkovitija momčad u nastavku sezone sa samo jednim osvojenim bodom!

D.Lekšan (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari