Mršić nesretan zbog nedostatka kreativnosti u veznom redu

Nogometaši Osijeka uskrsne blagdane sigurno nisu proveli u potpunoj idili. Uživanje im je u obiteljskom okupljanju i uz bogatu trpezu sigurno djelomično kvario pogled na prvenstvenu tablicu.

Istina, nakon remija kod Lučkog više nisu na 12. mjestu koje vodi u Drugu ligu, ali nastup protiv momčadi koja je već drugoligaš nije ponudio previše razloga za optimizam. Muke su se nastavile i protiv Lučkog gdje je Osijek osvojio svoj treći bod u posljednjih sedam utakmica. I tu je jedini odgovor zbog čega su “bijelo-plavi” dospjeli na rub ponora. Uz sve to, kroz Kranjčevićevu su ih ovaj put iznijele “dobre vile”, ali takav je život sa Stankom Mršićem. Dok malo ne sredi osječke redove, pomagat će mu i sreća. Najzanimljivije je što su Osječani još na kraju mogli i pobijediti da je Mislav Leko samo malo bolje mogao zahvatiti loptu nakon ubačaja Peroševića. Međutim, nakon susreta nitko, osim Leke, naravno, nije previše očajavao za tom prilikom.

– Nakon svega što se događalo, ovaj bod je dobar. Znam da se od nas očekivalo više u toj utakmici, ali sat vremena s igračem manje, dvaput rezultatski zaostatak, a na kraju smo ipak izbjegli poraz. Sreća, upornost ili nešto treće nije ni važno – kaže Ivo Smoje, kapetan Osijeka.



Mnogi su nakon tog susreta u kojem su “bijelo-plavi” već od 27. minute, zbog isključenja Lukačevića, igrali s čovjekom manje zaključili da bi taj bod mogao biti presudan u borbi za opstanak. Upravo taj detalj iz 27. minute još je jednom razotkrio ozbiljan problem koji ima obrana Osijeka. Namještali su zaleđe kad im je jedna duga lopta pala iza leđa. S izlaskom je zakasnio Branko Vrgoč, a cijenu je platio Lukačević koji je krenuo popraviti nepopravljivo i samo još zakoplicirao stvari. Inače, Vrgoč se zna zaboraviti kada se treba držati u liniji. Često ostane duboko iza svojih suigrača, a to je stvar koncentracije.

Trener Stanko Mršić mrgudao je nakon utakmice, a sebi je u bradu promrljao:
– Imali smo puno sreće. Nije to bio nastup kakav smo željeli, ali bar nismo izgubili.

U strahu su “velike oči”, a upravo je tako Osijek djelovao protiv Lučkog – strašljivo. Želja da se izbjegne poraz bila je jača od one da se zaigra s više rizika i krene po pobjedu. No bilo bi nepošteno ne valorizirati to da su dvaput dostignuli vodstvo neugodnog domaćina s igračem manje. To govori da ta momčad ipak ima u sebi dovoljno prkosa, samo ga ne oslobađa često.

Očito ih je ona pobjeda u Kupu protiv Cibalije ispraznila. No sad su se imali prilike odmoriti i tijekom Uskrsa napuniti baterije, a napokon će i Mršić dobiti priliku raditi s momčadi cijeli tjedan. Ove prve dvije utakmice je, nogometnim riječnikom rečeno, odradio “na svježinu”, a u subotu protiv Hajduka bismo već mogli vidjeti počeka njegovog potpisa na igru “bijelo-plavih”. Nije tajna da ga nesretnim čini nedostatak kreativnosti u veznom redu pa se sve više šuška kako će u završnici sezone Stanko, ipak, posegnuti za Markom Babićem

TKO NA LIJEVI BOK?

Za susret protiv Hajduka trener Stanko Mršić morat će tražiti rješenje za lijevi bok. Josip Lukačević će vjerojatno dobiti utakmicu suspenzije zbog isključenja protiv Lučkog pa će Mršić morati potražiti novo rješenje za lijevi bok. Izbor mu baš i nije najbolji jer su specijalisti za te pozicije golobradi mladići Ivan Aleksić i Antonio Pavić. Mršić je poznat da se ne usteže kada treba dati priliku mladom igraču, ali činjenica je da Osijek sad nije u situaciji ubacivati mlade “u vatru”. Možda zato potraži drugo rješenje.

Tekst: D.Keler (www.glas-slavonije.hr)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari