Lude preokrete zaključio Meter pogotkom sa sirenom!

Kakvu su ludu utakmicu odigrali Nacional Zagreb i Osijek V.B.K.! Sve što se događalo na parketu Sutinskih vrela samo je još jedna potvrda da u futsalu definitivno ništa nije gotovo dok se ne oglasi sirena.

Bio je to susret koji je mogao ozbiljno naškoditi ljudima slaboga srca, a slava pripada Osječanima, koji su pokazali nesalomljivi karakter, jer se nisu predali ni nakon što su u 23. minuti gubili 5:1! Počelo je dobro za momčad Marina Smoje. Već u prvom napadu Gordan Duvančić donio je gostima vodstvo, a već u sljedećem napadu Osječani su uzdrmali i vratnicu.

No, ubrzo je Nacional sredio svoje redove i počeo je mlin koji je do odmora samljeo Osijek V.B.K. Sa po dva pogotka Donalda Suvajaca i Kujtima Morine Zagrepčani su došli do sigurne prednosti nakon 20 minuta, a kada je Kubović u 23. minuti postigao i peti pogodak za Nacional, činilo se da se gostima sprema slična katastrofa kakvu su oni nanijeli Solinu u prošlom kolku (bilo je 10:1 za Osijek V.B.K., nap.a.). Međutim, dogodilo se nešto čudesno.

[span class=doc]Povodom 24. rođendan Kohorta poziva navijače u Zrinjevac[/span]

Odjednom je Osječanima netko upalio svjetlo i ubrzo su pronašli izlaz iz tunela u koji su upali. Prvo je Dakić smanjio na 5:2, a kada je Duvančić svojim drugim pogotkom smanjio zaostatak na dva pogotka (5:3), Osječani su definitivno poludjeli. Stvar je u svoje ruke uzeo njihov najbolji strijelac Mario Meter i s dva pogotka minutu prije kraja donio izjednačenje.

Međutim, to je bio tek početak kraja “ludorijama“. U posljednjoj minuti novi šokovi. Prvo je Korab Morina 17 sekundi prije kraja donio novo vodstvo Nacionalu, ali ni to nije bio kraj. Gostima je i tih sitnih 17 sekundi bilo dovoljno da naprave novi preokret. Uveli su igrača-vratara što im se isplatilo jer je Meter kompletirao svoj hat-trick doslovce sa zvukom sirene i tako Osijeku V.B.K. osigurao vrlo vrijedan bod u borbi za play-off.

Osijek je tako zadržao šestu poziciju, a prava fešta sprema se u petak, kada u Zrinjevac stiže Split Brodosplit inženjering, koji je nakrcan hrvatskim reprezentativcima. Osječani su u sjajnoj formi, jer su prije ovog dramatičnog remija ostvarili šest uzastopnih prvenstvenih pobjeda.


Tekst: D.Keler (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari