Mršić sakrio iznenađenja za Dinamo

  Glavni cilj gostovanja u Šibeniku "bijelo-plavi” su uspjeli ostvariti. Ostali su neporaženi, makar će to biti susret koji se ubraja u kategoriju onih "jedan pišem, ne pamtim ništa".

Glavni cilj gostovanja u Šibeniku “bijelo-plavi” su uspjeli ostvariti. Ostali su neporaženi, makar će to biti susret koji se ubraja u kategoriju onih “jedan pišem, ne pamtim ništa”.

Nemamo namjeru biti prestrogi, jer Osječani su u Dalmaciju otputovali u šarenom sastavu, pa je takva bila i njihova igra, a osim toga pred njima je mnogo važniji posao – uzvrat finala Kupa u srijedu protiv Dinama. Tako je Šubićevac bila samo usputna stanica koju je trebalo odraditi, a Osijek u posljednje vrijeme, osobito ako se igra u ovo proljetno doba tamo teško pronalazi sebe.

Kapetan Ivo Smoje koji ovom prilikom nije putovao u Šibenik znao je reći “kad se igra u proljeće, uvijek bude vruće i sparno. Prije je za kupanje nego za igranje nogometa i u takvim uvjetima se redovito loše snađemo”. Slično vrijeme bilo je i ovaj put, ali Osijek je uspio izvući, jubilarni, deseti ovosezonski remi. Ubili su ih ti neriješeni rezultati.

– S obzirom na to da je u momčadi bilo dosta novih igrača i da nikada nismo igrali u takvom sastavu nisam ni očekivao nekakvu posebnu predstavu. Trebalo je malo vremena da se igrači međusobno povežu, a u prvom poluvremenu smo odigrali pristojno. Upali smo u probleme kad je posljednja linija počela igrati na zaleđa, pa je odjednom domaćin počeo lako dolaziti u prilike za pogodak. Na kraju smo izbjegli poraz i to je najvažnije, a mogli smo i čak pobijediti, kaže Stanko Mršić, trener nogometaša Osijeka.

Pogodak je zabio Antonio Perošević kojem je to sedmi ovog proljeća, a oko tog mladog Čepinčanina je vrlo zanimljiva priča. Tri pogotka zabio je iz kaznenih udaraca, a kod još tri trebala su posebna vještačenja da se utvrdi je li on doista strijelac. Takav je bio i ovaj u Šibeniku. Ubacio je loptu u kazneni prostor, a ona je na kraju, na iznenađenje, svih završila u mreži, a da je nitko nije dotaknuo. Nešto slično dogodilo se protiv Lučkog, a Hajduku je zabio nakon što ga je Maglica doslovce napucao u nogu. Zato možemo reći da je od tih sedam pogodaka zabio jedan “normalan” i to onaj lijepi glavom protiv Karlovca.

S obzirom na to da je u Šibeniku dosta isprobavao, pitanje za Mršića glasi – je li se netko od tih igrača i nametnuo?

– Neozbiljno bi o tome bilo razgovarati već nakon jedne utakmice. Većini tih igrača to je tek drugi ozbiljniji susret ovog proljeća, a mislim da je to malo da bi smo donosili nekakve zaključke. Uglavnom, bila je to utakmica poput mnogih drugih gdje bilo dobrih i loših stvari, mirno će Mršić.

Do kraja sezone Osječani imaju još samo dvije utakmice i jednu brigu. Ta briga je srijeda i uzvrat finala Kupa. Na njega će “bijelo-plavi” osvježeni i orni krenuti po veliko iznenađenje, nakon remija bez pogodaka u prvom susretu. Mršić zna da mora postići pogodak ako želi senzaciju, jer rijetke su utakmice u kojima Dinamo ne zabija. Uostalom, ona osječka bila je jedina ovog proljeća. Zato i priprema novu taktiku. Jedan njezin dio isprobavao je i u Šibeniku, ali nije želio govoriti o tome koliko je zadovoljan. Ipak, neke stvari pokušava sakriti od “očiju i ušiju” javnosti što i nije čudno. Poneko taktičko iznenađenje moglo bi Osijeku pomoći da iznenadi “modre” u srijedu…

[blockquote]

Šorša kući s četiri šava

Najbolji Osijekov igrač Tomislav Šorša doživio je nezgodu u Šibeniku. Tijekom prvog poluvremena zaradio je posjeklinu na glavi koja je kasnije sanirana s četiri šava, ali prema prvim informacijama, njegov nastup u Maksimiru nije upitan.

Juniorsko finale u izravnom TV prijenosu na sptv-u

Utakmica juniorskog finala Kupa između Dinama i Osijeka moći će se pogledati u izravnom TV prijenosu na Sportskoj televiziji. Taj susret počinje u 15 sati, a Sportska televizija tijekom cijele ove sezone prenosi utakmice hrvatske juniorske lige, pa je prirodno da su se odlučili i za prijenos finala Kupa. Što se tiče seniorskog finala između istih suparnika, pitanje TV prijenosa još nije riješeno.[/blockquote]

Tekst: D.Keler / www.glas-slavonije.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari