Osječanin Fabijan Babić istrčat će na teren s “repkom” kao pratitelj igrača

Kada hrvatska nogometna reprezentacija istrči 10. lipnja na stadion u Poznanu, na svoju prvu utakmicu (protiv Irske) na Europskom nogometnom prvenstvu 2012. u Poljskoj i Ukrajini, rame uz rame (točnije rame uz bok) s Lukom Modrićem, Ivicom Olićem i ostalim hrvatskim zvijezdama, samo dan prije svojeg 7. rođendana, naći će se i osječki mališan Fabijan Babić!

Kada hrvatska nogometna reprezentacija istrči 10. lipnja na stadion u Poznanu, na svoju prvu utakmicu (protiv Irske) na Europskom nogometnom prvenstvu 2012. u Poljskoj i Ukrajini, rame uz rame (točnije rame uz bok) s Lukom Modrićem, Ivicom Olićem i ostalim hrvatskim zvijezdama, samo dan prije svojeg 7. rođendana, naći će se i osječki mališan Fabijan Babić!

Naime, on je pobjednik ovogodišnjeg izbora za McDonald’s Pratitelja igrača na UEFA EURO 2012., a tročlana izborna komisija (predvodio ju je bivši nogometaš Silvio Marić), odlučila je, između 300 pristiglih zajedničkih kreativnih radova djece i roditelja iz čitave Hrvatske, kako je najbolji upravo onaj Fabijana i njegove majke Marije.

“Djeca u dobi od od šest do deset godina trebala su nacrtati ili naslikati rad na temu nogometa, a netko od njegovih roditelja u pismenom dodatku pojasniti zašto baš njihovo dijete treba biti izabrano. Fabijan će, dakle, biti hrvatski predstavnik McDonald’s Pratitelja igrača, a imat će čast uoči utakmice s Irskom istrčati na teren, držeći za ruku nekoga od hrvatskih reprezentativaca, te odslušati himne. Fabijan će u Poznan putovati s tatom Ivicom, te provesti tri nezaboravna dana u druženju s drugom djecom, pratiteljima igrača iz cijele Europe. Zanimljivo, prije četiri godine, kada smo prvi put organizirali ovakav izbor, na EURO 2008. u Austriji i Švicarskoj, kao pratiteljica igrača išla je jedna djevojčica također iz Osijeka”, objašnjava Deana Stipanović, voditeljica Odjela za odnose s javnošću u tvrtki Globalna hrana d.o.o., koja je nositelj franšize McDonald’sa za Hrvatsku.

[desno]Fabijan Babić – pratitelj igrača
Najteže ćemo pobijediti Španjolsku, koja je jaka. Ima Davida Villu, Torresa… Ipak, vjerujem da Hrvatska može biti pobjednik Europskog prvenstva[/desno]Ponosna majka Marija pojašnjava kako je Fabijan drvenim bojicama nacrtao utakmicu Hrvatske i Španjolske (Hrvatska je na EURU u skupini s Irskom, Italijom i Španjolskom). “Na semaforu je stajao rezultat 1:0 za Španjolsku, a Fabijan mi je kasnije priznao da je trebalo biti obrnuto, ali se zeznuo… Ja sam pak napisala ono što je točno – da bi baš on trebao biti izabran, jer je od najmanjih nogu fasciniran nogometom, zajedno s tatom ide na nogometne utakmice ili ih gleda na televiziji. Oduševljeni smo što je pobijedio, a bili smo jako iznenađeni kada su nam javili. Tata Ivica, inače profesionalni vojnik, već je tražio i dobio dopuštenje za putovanje”, priča majka.

Simpatični Fabijan pak naglašava da je veliki navijač NK Osijek, a od stranih klubova najdraži su mu Manchester United i Barcelona. Među reprezentacijama favorizira, naravno, Hrvatsku, ali voli, kaže, i Španjolsku i Argentinu. “Očekujem da će Hrvatska proći skupinu u kojoj ćemo pobijediti sve. Irsku ćemo pobijediti 3:0, a golove bi mogli zabiti Eduardo, Olić i Modrić. Najteže ćemo pobijediti Španjolsku, koja je jaka. Ima Davida Villu, Torresa… Ipak, vjerujem da Hrvatska može biti pobjednik Europskog prvenstva“, optimist je.

Priznaje kako je uzbuđen, a do sada je u inozemstvo putovao samo u Italiju. “Ovo će mi biti najljepši dar za 7. rođendan. Jako sam uzbuđen”, ističe maleni Fabijan, koji od McDonald’s proizvoda najviše voli jesti – McToast. Možda ga i dobije kada mu nagrada uskoro bude službeno uručena, a tada će predstavnicima McDonald’sa otvoreno izraziti i svoju želju – koga bi uoči utakmice s Irskom volio držati za ruku dok budu izlazili na teren. “Najdraži hrvatski nogometaš mi je Luka Modrić, ali najviše bih volio izići s Domagojem Vidom, jer je Osječanin koji je igrao u NK Osijek“, zaključuje Fabijan.

[blockquote]Nećak Valentina Babića, bivšeg kapetana NK Osijek
S njegovom velikom ljubavlju prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, ne staju poveznice malenoga Fabijana i nogometa. Dapače. Zanimljivo je, naime, kako je on nećak Valentina Babića, jednog od miljenika osječke navijačke skupine Kohorta i prije nekoliko godina kapetana Nogometnog kluba Osijek! On je i zaslužan što u kolekciji dresova Fabijan ima i onaj mađarskog nogometnog prvoligaša Gyor, u kojemu “Tinta” Babić danas igra. Uz to, ujesen Fabijan planira početi trenirati nogomet, ili u Školi nogometa NK Osijek, ili u Nogometnoj akademiji Krpan-Babić. Ovaj potonji, također osječki nogometaš i bivši hrvatski reprezentativac Marko Babić, također mu je u rodu, ali daljnjem.[/blockquote]

TEKST: Tomislav LEVAK, Glas Slavonije

FOTO: D.Kibel, Glas Slavonije

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari