Mršić ipak ostaje na klupi Osijeka

Osječki prvoligaš ipak neće morati tražiti novog trenera. Stanko Mršić uspio se prvo dogovoriti i prelomiti sam sa sobom, a onda je vrlo brzo dogovorio i uvjete produžetka suradnje s predsjednikom NK Osijek Zdravkom Josićem.

Načelno smo se dogovorili. Ostali su neki detalji, ali oni neće ugroziti Stankov ostanak na našoj klupi – rekao je Zdravko Josić, predsjednik NK Osijek.  Priču je potvrdio i sam Stanko Mršić.

Još samo potpis

Razgovarali smo i utvrdili osnovne stvari oko produžetka suradnje. Neke stvari su ostale otvorene, ali i to ćemo, vjerujem, otkloniti. Sretan sam što ostajem jer pred nama je izazovna sezona – smatra Mršić.

Taj deal ipak treba shvatiti s laganom rezervom jer ugovor još nije potpisan, ali raspoloženje obje strane bilo je takvo da ne treba očekivati velike preokrete na tom planu. Uostalom, Stanko se već počeo zabavljati slaganjem momčadi i predviđanjima za sljedeću sezonu.

Imamo zanimljiv igrački kadar koji će, uz neke manje zahvate, vjerujem biti spreman da krenemo u lov na Dinamo i Hajduk sljedeće sezone – optimističan je Mršić.

Eh, to slušamo već desetak godina i taj stalno lov obično je završavao negdje oko osmog mjesta. Čast iznimkama kojih je bilo malo. Loviti Dinamo u ovom trenutku nije objektivno, a Hajduk kakav je bio u posljednjih nekoliko kola i nije neka lovina. Ono o čemu treba Mršić najviše razmišljati jest da se Osijeku ne ponovi sezona u kojoj je osvojio samo 60 posto mogućih bodova na svom stadionu. Stanko već ima viziju kako će poboljšati momčad.

Obrana je problematična. Primili smo previše pogodaka ove sezone i na tom segmentu ću najviše raditi. Igrački bi nam možda dobro došao jedan ljevonogi stoper, ali to nije imperativ – kaže Mršić.

Imperativ će biti napadač ako ode Anton Maglica, a nije isključeno da će sidro dići i Ivan Miličević. Osijek si ne bi smio dopustiti da teret odgovornosti realizacije padne na nejaka pleća juniorskih napadača. No treba prvo vidjeti tko će uopće i otići.

Slijedi prodaja igrača

Kad je kadrovska politika u pitanju, u Gradskom vrtu će morati biti vrlo oprezni. Sljedeća sezona bit će vrlo škakljiva jer će iz lige ispadati nova tri kluba. Slijedi još jedno smanjenje broja sudionika HNL-a i opet će biti žestoke borbe s tim da će prostora za kikseve biti znatno manje. Osim toga Osječane čeka nastup i na europskoj pozornici, a bilo bi loše kada bi se na njoj pojavili čisto radi reda.

Europski cilj će nam biti ulazak u skupine Europske lige – ispalio je Miroslav Žitnjak, sportski direktor NK Osijek, pa dodao:
Trudit ćemo se da ne izgubimo na kvaliteti momčadi, makar planiramo prodati neke važne igrače.

Zanimljivo da se spominje, istina potiho, čak i mogućnost dovođenja nekih igrača ovog ljeta. Naravno, uvjet je da budu slobodni, što ne predstavlja problem, ali zapeti bi moglo na dogovaranju uvjeta. Naime, u NK-u Osijek čvrsto su odlučili da nijedan igrač ne može dobiti više od 15.000 kuna mjesečne plaće. Nogometaši su uglavnom navikli na bolje gaže i teško da će ih lova privući u Osijek. Ono što bi moglo jest izazov nastupa u Europi.

Uglavnom, prvo ključno pitanje, ono trenersko, je riješeno. Sad ostaje složiti igrački kadar i ono puno važnije, zapravo i najvažnije – financijska stabilizacija. Ako sve to uspije u sljedeća dva-tri mjeseca, Zdravko Josić ostat će upisan kao najuspješniji predsjednik u bližoj povijesti NK Osijek.

[blockquote]10 utakmica vodio je Stanko Mršić ove sezone bijelo-plave
4-4-2 omjer pobjeda, remija i poraza Osijeka s Mršićem na klupi[/blockquote]


Dalibor KELER (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari